Ισπανία: Σύλληψη Αλβανών, Σέρβων και Ισπανών για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

Ισπανία: Σύλληψη Αλβανών, Σέρβων και Ισπανών για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

Η ισπανική αστυνομία εξάρθρωσε μια εγκληματική οργάνωση που αποτελείται από άτομα σερβικής, αλβανικής και ισπανικής υπηκοότητας με σκοπό την εντατική καλλιέργεια, συσκευασία και μεταφορά μαριχουάνας από την επαρχία της Μάλαγα. Οι πράκτορες συνέλαβαν 5 ύποπτα μέλη του δικτύου και τρεις από αυτούς έχουν φυλακιστεί. Η επιχείρηση, που ονομάζεται «Llinas», αποτελεί μέρος των σχεδίων της Πολιτικής Φρουράς για αντιμετώπιση της καλλιέργειας και της παράνομης διακίνησης μαριχουάνας και διακίνησης ναρκωτικών.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022 όταν, ως αποτέλεσμα της συλλογής, ανάλυσης και αναφορών που έλαβαν οι ανακριτές σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών και το έγκλημα, έγινε γνωστό ότι μια ομάδα ατόμων βαλκανικής καταγωγής είχε εγκατασταθεί στο Alhaurín el Grande στη Μάλαγα. Είχαν νοικιάσει ένα απομονωμένο αγροτικό σπίτι όπου θα γινόταν καλλιέργεια μαριχουάνας σε εσωτερικούς χώρους. Σε αυτό το σπίτι, που ήταν παράνομα συνδεδεμένο με το ηλεκτρικό δίκτυο, βρίσκονταν σχεδόν μόνιμα δύο μέλη της οργάνωσης, τα οποία υποτίθεται ότι ήταν αφοσιωμένα στην καλλιέργειά και την επίβλεψή του, αφήνοντας το σπίτι μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα.


Αυτή η οργάνωση είχε δημιουργήσει μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων για να πραγματοποιήσει τις εγκληματικές της δραστηριότητες, η οποία είχε στόλο όχι περισσότερο από 5 οχήματα, με λίγες προβολές και χωρίς εμπορική διαφήμιση, γεγονός που οδήγησε τους πράκτορες να υποψιαστούν ότι «ο μοναδικός σκοπός της εταιρείας ήταν να εφοδιάζει την εγκληματική ομάδα με οχήματα, χρησιμοποιώντας την για να αλλάζει συχνά οχήματα και να δυσκολεύει το έργο της αστυνομίας». Αυτό το δίκτυο διατηρούσε συχνή επαφή με άλλες εγκληματικές οργανώσεις σε γειτονικές επαρχίες όπως η Σεβίλλη και το Κάντιθ, μετακινούμενοι επίσης στη Σαραγόσα και τη Μαδρίτη και στη νότια Πορτογαλία. Στους δύο ελέγχους που έγιναν στις πόλεις Alhaurín el Grande και Marbella, όπου διέμενε ο ύποπτος επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης και ιδιοκτήτης του γραφείου ενοικίασης αυτοκινήτων, κατασχέθηκαν 148 κιλά μαριχουάνας, 2040 ευρώ σε μετρητά και πολλά οχήματα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου