Διάγγελμα ισπανικού ΥΠΕΣ για τη σύλληψη διαβόητου Αλβανού επικεφαλής εγκληματικής ομάδας

Διάγγελμα ισπανικού ΥΠΕΣ για τη σύλληψη διαβόητου Αλβανού επικεφαλής εγκληματικής ομάδας

Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε διάγγελμα για τη σύλληψη του Λουλζίμ Μπερίσα, Αλβανού επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης.

«Οι αλβανικές αρχές επέμειναν στη σημασία και την προτεραιότητα της εύρεσης αυτού του ατόμου. Μετά από αρχικές έρευνες, η έρευνα επικεντρώθηκε στην ακτή της Λεβαντίνας, όπου αρκετοί πράκτορες μας βρίσκονταν εκεί για εβδομάδες, όπου και βρέθηκε ένα διαμέρισμα στο Σαν Χουάν ντε Αλικάντε όπου θα μπορούσε να κρυβόταν ο καταζητούμενος.

Τον ίδιο μήνα Δεκέμβριο, ενώ οι ανακριτές πραγματοποιούσαν διακριτική παρακολούθηση στην περιοχή, οι πράκτορες κατάφεραν να εντοπίσουν άλλο μέλος της οργάνωσης που ετοιμαζόταν να μεταφέρει τον καταζητούμενο και οι πράκτορες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να τον συλλάβουν», αναφέρει το Υπουργείο.

Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι ο Μπερίσα ήταν επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης στην οποία έχουν αποδοθεί δεκάδες φόνοι από το 1998. Ο δραπέτης καταζητούνταν για τη δολοφονία δύο ατόμων που πυροβολήθηκαν σε πόλη της Αλβανίας το 2005.

«Ο δραπέτης ξεκίνησε τη δράση του στην εγκληματική οργάνωση που ηγήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και απέκτησε φήμη από μια από τις σημαντικότερες πόλεις της αλβανικής περιοχής, το Δυρράχιο, ως σύμβολο του ελέγχου που είχε επιτύχει αυτή η οργάνωση και χάρη σε αυτήν έγινε ο κύριος εξαγωγέας κοκαΐνης και όπλων στη χώρα. Ο συλληφθείς καταζητούνταν για τη δολοφονία δύο ατόμων, για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που συνέβη το 2005 και αποκαλύφθηκε 15 χρόνια αργότερα», αναφέρει το δελτίο τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας.

Το 2012, το αλβανικό δικαστήριο καταδίκασε 16 μέλη της οργάνωσής του σε τετράκις ισόβια και 267 χρόνια κάθειρξη για τα υπόλοιπα μέλη για φόνο, εκβιασμό και απαγωγή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου