Ισπανία: Κατασχέθηκαν 11,5 τόνοι κοκαΐνης - Τα αλβανικά δίκτυα πίσω από την οργάνωση της διακίνησης

Ισπανία: Κατασχέθηκαν 11,5 τόνοι κοκαΐνης - Τα αλβανικά δίκτυα πίσω από την οργάνωση της διακίνησης

Σε μόλις μία εβδομάδα, η Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας κατάσχεσε 11 τόνους κοκαΐνης στη Γαλικία και τη Βαλένθια σε θαλάσσια κοντέινερ από τη Λατινική Αμερική, κάτι που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη κατάσχεση αυτού του ναρκωτικού στην Ισπανία και ένα σοβαρό πλήγμα για τις αλβανικές οργανώσεις, τις πιο «ισχυρές» αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Αυτή την Τρίτη, οι αστυνομικοί της Μονάδας Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος της Εθνικής Αστυνομίας μαζί με αυτούς της Εφορίας ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα δύο διαφορετικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου και την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Αφενός, η επιχείρηση Tonara ήταν η μεγαλύτερη κατάσχεση κοκαΐνης στη Γαλικία με 7,5 τόνους ναρκωτικών από κοντέινερ, με αποτέλεσμα τη σύλληψη πέντε ατόμων. Η δεύτερη επιχείρηση, που ονομάζεται Fulgor, οδήγησε στη σύλληψη 15 ατόμων –ο τελευταίος από αυτούς χθες στη Μαδρίτη– και την κατάσχεση 3,5 τόνων ναρκωτικών που έφθασαν πριν από περισσότερο από ένα μήνα στο λιμάνι της Βαλένθια.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής επίτροπος της Κεντρικής Ταξιαρχίας Ναρκωτικών, Αντόνιο Ντουάρτε, αν και πρόκειται για δύο διαφορετικές επιχειρήσεις, υπάρχουν ορισμένοι κοινοί σύνδεσμοι. «Πίσω από τις δύο αποστολές βρίσκονται τα αλβανικά δίκτυα, που είναι οι οργανώσεις που έχουν μονοπωλήσει την αποστολή ναρκωτικών στην Ευρώπη από τη θάλασσα», τόνισε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου