Διαμαρτυρία των Ειδικών Μονάδων της Αστυνομίας του Κοσόβου - Αύξηση μισθών ανάμεσα στα αιτήματά τους

Διαμαρτυρία των Ειδικών Μονάδων της Αστυνομίας του Κοσόβου - Αύξηση μισθών ανάμεσα στα αιτήματά τους

Οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου διαδήλωσαν το Σάββατο μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης στην Πρίστινα, για δεύτερη φορά μέσα σε περίπου ένα μήνα, ζητώντας γενική βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αποκαλύπτοντας μια σειρά από άλλα αιτήματα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών του Κοσσυφοπεδίου, Imer Zeqiri, είπε ότι τα αιτήματα της αστυνομίας είναι η βελτίωση των γενικών συνθηκών εργασίας, όπως ρούχα, υλικοτεχνικά εργαλεία, αστυνομικές εγκαταστάσεις, προσθέτοντας ότι «ορισμένες αστυνομικές εγκαταστάσεις και οχήματα καθώς και εξοπλισμός για την εκτέλεση εργασιών δεν πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις για εργασία».

Η διαμαρτυρία τους έρχεται περίπου τρεις εβδομάδες αφότου η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου ενέκρινε ένα νέο πακέτο συμπληρωμάτων για αυτές τις ειδικές μονάδες και όλες τις άλλες αστυνομικές μονάδες.

Ο κοσοβάρος ΥΠΕΞ Sveçla λέει ότι η αστυνομία απολαμβάνει «ειδικής υποστήριξης», μετά τη διαμαρτυρία των ειδικών μονάδων.

Μέρος της διαμαρτυρίας ήταν μέλη της Μονάδας Ειδικής Επέμβασης και της Μονάδας Χειρισμού Εκρηκτικών Μηχανισμών, που είχαν διαμαρτυρηθεί και την 1η Νοεμβρίου.

Ωστόσο, ο Ζεκίρι είπε ότι βγήκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για να παρουσιάσουν τα αιτήματα όλων των μελών της αστυνομίας «σε όσους είναι παρόντες εδώ και σε όλους όσους εκτελούν υπηρεσιακά καθήκοντα».

Είπε ότι το σωματείο έχει υποβάλει αναφορά στη Βουλή του Κοσσυφοπεδίου με περίπου 5.700 υπογραφές για τη δυσαρέσκεια των μελών της αστυνομίας, για την οποία δεν έχει λάβει απάντηση.

«Νομίζω ότι η διαμαρτυρία είναι συνολική, έχουμε πολλές μονάδες. Είναι ένας συνδυασμός όλων των μονάδων», είπε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου