Μιλάνο: Συλλαμβάνονται 4 Αλβανοί μέλη σπείρας ληστών (βίντεο)

Μιλάνο: Συλλαμβάνονται 4 Αλβανοί μέλη σπείρας ληστών (βίντεο)

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος τεσσάρων υπόπτων για εγκλήματα εξέδωσε η Ιταλική Αστυνομία, που συντονίζεται από την Εισαγγελία του Μιλάνου, στο πλαίσιο ανακρίσεων σε βάρος αλβανικής ομάδας για διάπραξη διαρρήξεων κατοικιών.

Αλβανοί ηλικίας 30, 32, 34 και 41 ετών, που εντοπίστηκαν μέσα σε διαφορετικά σπίτια στο Paderno Dugnano, στο Varedo και στο Limbiate, που κρίθηκαν υπεύθυνοι για διαπράξεις και απόπειρες κλοπής σε διάφορες επαρχίες της Λομβαρδίας, συνελήφθησαν από την Αστυνομία του 2ου Τμήματος - του Flying Squad of Milan βάσει της διάταξης που εξέδωσαν οι αρμόδιοι για τις έρευνες εισαγγελείς του Τμήματος VII – Δημοτικού Οργανωμένου Εγκλήματος.

Η έρευνα ξεκίνησε με τον εντοπισμό ενός κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε η εγκληματική ομάδα για να ταξιδέψει στις τοποθεσίες των κλοπών και στη συνέχεια για να διαφύγει: σε αυτό το όχημα οι εγκληματίες είχαν πινακίδες πλαστογραφημένες από άλλα αυτοκίνητα.

Παρακολουθώντας τις κάμερες των συστημάτων βιντεοεπιτήρησης, την τεχνική δραστηριότητα τηλεφωνικής και περιβαλλοντικής παρακολούθησης, οι ανακριτές του Flying Squad εντόπισαν και άλλα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική ομάδα και να συλλέξουν στοιχεία σχετικά με την ευθύνη των Αλβανών σε σχέση με τις δεκαεπτά διαρρήξεις κατοικιών, που διαπράχθηκαν την περίοδο 14-28 Οκτωβρίου.

Οι έλεγχοι στο σπίτι που έκαναν οι αξιωματικοί του Flying Squad κατέστησαν δυνατό να βρεθεί σε γκαράζ που βρίσκεται στο Rozzano στη διάθεση των υπόπτων, ένα από τα μεγάλα αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί και χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη των κλοπών. Βρέθηκαν ρούχα που φορέθηκαν κατά τις διαρρήξεις, εργαλεία κατάλληλα για διάρρηξη, δισκοπρίονο, ραδιόφωνο διπλής κατεύθυνσης, κλειδιά αυτοκινήτου, μετρητά, κοσμήματα και ένα ρολόι. Επίσης, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, υποβλήθηκε σε έλεγχο και ένας άλλος Αλβανός, επίσης με ποινικό μητρώο, ο οποίος συνοδεύτηκε στο αστυνομικό τμήμα για περαιτέρω έρευνες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου