Εκδίδονται 2 πολίτες από Interpol Γερμανίας και Ισπανίας στην Αλβανία για διακίνηση λαθρομεταναστών και ναρκωτικών

Εκδίδονται 2 πολίτες από Interpol Γερμανίας και Ισπανίας στην Αλβανία για διακίνηση λαθρομεταναστών και ναρκωτικών

Δύο πολίτες, ο ένας από τη Γερμανία και ο άλλος Αλβανός, κάτοικος Ισπανίας, εκδόθηκαν στην Αλβανία, αφού το Ειδικό Δικαστήριο GJKKO επέβαλε σε βάρος τους ποινή φυλάκισης.

Την είδηση έκανε γνωστή η Αλβανική Αστυνομία μέσω ανακοίνωσης, η οποία αναφέρει ότι εκδόθηκε από τη Φρανκφούρτη 33χρονος γεννημένος στην Παλαιστίνη, κατηγορούμενος ως οργανωτής πολλών υποθέσεων παροχής βοήθειας σε μετανάστες, έναντι 4500-5000 ευρώ/ άτομο, για παράνομη διέλευση σε χώρες της ΕΕ, διά θαλάσσης και ξηράς.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι εκδόθηκε από τη Βαρκελώνη ένας 31χρονος Αλβανός, κατηγορούμενος για πώληση και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι εκδοθέντες παραδόθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Φυλακών για περαιτέρω διαδικαστικές ενέργειες.

Η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας:

Έκδοση από τη Γερμανία και από την Ισπανία, 2 πολιτών που τους έχει καταβληθεί ποινή φυλάκισης, από το GjKKO, για εγκληματικές ενέργειες, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο 2 εγκληματικών ομάδων.

Εκδόθηκε από τη Φρανκφούρτη 33χρονος γεννημένος στην Παλαιστίνη, κατηγορούμενος ως οργανωτής πολλών υποθέσεων παροχής βοήθειας σε μετανάστες, έναντι 4500-5000 ευρώ/άτομο, για παράνομη διέλευση σε χώρες της ΕΕ, διά θαλάσσης και ξηράς.

Ένας 31χρονος Αλβανός εκδόθηκε από τη Βαρκελώνη, κατηγορούμενος για πώληση και διακίνηση ναρκωτικών.

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ιντερπόλ Τιράνων με τους Γερμανούς και Ισπανούς ομολόγους, για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την έκδοση των πολιτών που κηρύχθηκαν ως διεθνείς καταζητούμενοι:

- εκδόθηκε από τη Φρανκφούρτη, υπήκοος γεννημένος στην Παλαιστίνη Α. Σ., 33 ετών. Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος όρισε στον 33χρονο φυλάκιση, ως οργανωτής εγκληματικής ομάδας, η οποία από το 2020, έχει προβεί σε πολλές υποθέσεις παροχής βοήθειας σε μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, έναντι 4500-5000 ευρώ/άτομο, για παράνομη διέλευση σε χώρες της ΕΕ, μέσω θαλάσσης και ξηράς·

- εκδόθηκε από τη Βαρκελώνη, ο πολίτης Γκ. Κ, 31 ετών, γεννημένος στο Σουκθ. Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος όρισε στον 31χρονο, φυλάκιση, κατηγορείται ότι ήταν μέλος εγκληματικής ομάδας που διατηρούσε, μετέφερε, πουλούσε και διακινούσε ναρκωτικά.

Οι εκδοθέντες παραδόθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Φυλακών για περαιτέρω διαδικαστικές ενέργειες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου