Την ενοχή του οδηγού που σκότωσε και εγκατέλειψε την 21χρονη Έμμα ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του οδηγού που σκότωσε και εγκατέλειψε την 21χρονη Έμμα ζήτησε η εισαγγελέας

Να κηρυχθεί ένοχος, όπως κατηγορείται, ο 27χρονος οδηγός που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε την 21 ετών φοιτήτρια, πέρσι τον Νοέμβριο, στην Καμάρα, ζήτησε από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας της Έδρας.

Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε την ενοχή του για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελικής λειτουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος οδηγός έτρεχε πάνω από το νόμιμο όριο ταχύτητας, αλλιώς -όπως είπε- δεν θα εκσφενδόνιζε την πεζή στο αέρα. «Δεν έτρεχε ούτε με 104 χλμ/ώρα (σ.σ. όπως εκτίμησε ο πραγματογνώμονας) αλλά ούτε με 55 χλμ/ώρα (σ.σ. σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο). Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Η ταχύτητα ήταν σημαντική για να προκαλέσει αυτές τις βλάβες» σημείωσε.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας στάθηκε επίσης στην απόφαση των γονιών της Έμμας να δωρίσουν τα ζωτικά της όργανα μετά τον θάνατό της. «Ήταν πολυτραυματίας, κατέληξε μετά από πέντε μέρες. Οι γονείς, παρά τον πόνο τους, βρήκαν τη δύναμη να προσφέρουν ζωή σε άλλους ανθρώπους που είχαν ανάγκη, δωρίζοντας τα ζωτικά της όργανα» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της εισαγγελέως.

Η παραπάνω αναφορά, σε συνδυασμό με άλλες αναφορές για τη ζωή της Έμμας, προκάλεσαν συγκινησιακή φόρτιση στους γονείς, που ξέσπασαν σε δάκρυα.

Η κατάθεση του θύτη

Ο 27χρονος, προσωρινά κρατούμενος και κατηγορούμενος για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, επέμεινε ότι το αυτοκίνητο πήγαινε με 55 χλμ/ώρα, τονίζοντας ότι είδε ξαφνικά την παθούσα μπροστά του και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Αρνήθηκε. δε, ότι μετά την παράσυρση χτύπησε ξανά την φοιτήτρια στην προσπάθειά του να φύγει, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά της για την εγκατάλειψη.

Ξεκινώντας την απολογία του -κατά τη σημερινή 4η μέρα της αποδεικτικής διαδικασίας- ο αλβανικής καταγωγής οδηγός είπε ότι το μοιραίο αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα είχε υποστεί παρεμβάσεις σε ποσοστό 90% για την επίτευξη μεγαλύτερης ιπποδύναμης, σκόπευε να το αγοράσει έναντι 3.500-4.000 ευρώ. «Το είχα 3-4 μέρες, ήμασταν στα "παζάρια". Θα έκανα έναν προέλεγχο σε μηχανικό αυτοκινήτων για να το πάρω» ανέφερε.

Κληθείς να περιγράψει τη δική του οπτική για τη θανατηφόρα παράσυρση της Έμμας, ο κατηγορούμενος ανέφερε -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Ήμουν σταματημένος στα φανάρια, στα Πανεπιστήμια. Πήγαινα με 55 χλμ/ώρα. Δεν την είδα, βγήκε απότομα. Την είδα στο ένα μέτρο. Δεν περίμενα να βγει. Όταν τη χτύπησα ήταν στο δικό μου ρεύμα κυκλοφορίας. Τη χτύπησα με το δεξί φανάρι» απολογήθηκε και πρόσθεσε πως οποιοσδήποτε να ήταν εκεί «δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι».

Συνεχίζοντας την απολογία του και αναφερόμενος στην απόφασή του να εγκαταλείψει τον τόπο του δυστυχήματος, ο ίδιος είπε ότι τρόμαξε και δεν ήξερε πώς να συμπεριφερθεί. «Ήταν λάθος μου. Τα έχασα...» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αρνήθηκε ότι εγκαταλείποντας το σημείο ξαναχτύπησε την Έμμα.

Όπως είπε, έμαθε την επόμενη μέρα ότι η 21χρονη νοσηλευόταν βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». «Ήθελα να παραδοθώ» είπε, κάτι που έκανε τελικά δύο 24ωρα αργότερα. Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι δεν διέθετε άδεια οδήγησης στην Ελλάδα, είπε ότι ζει 13 χρόνια στη χώρα μας δουλεύοντας στις οικοδομές, ενώ υποστήριξε ότι έδινε κάθε μήνα το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα λόγω παλαιότερης εμπλοκής του με τη Δικαιοσύνη για υπόθεση ναρκωτικών αφού, σύμφωνα με όσα είπε, ήταν χρήστης.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η αγόρευσης της εισαγγελέως της Έδρας, επί της οποίας θα τοποθετηθούν στη συνέχεια οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ θα ακολουθήσει η ετυμηγορία των δικαστών.


...

30χρονος Αλβανός παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη 21χρονη στη Θεσσαλονίκη

Μία ανάσα από τη σύλληψη του ασυνείδητου οδηγού που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του την 21χρονη και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Ο οδηγός του μοιραίου οχή...
...

Παραδόθηκε ο 26χρονος που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη στη Θεσσαλονίκη

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο 26χρονος ο οποίος παρέσυρε, πάτησε δυο φορές και τραυμάτισε σοβαρά την 21χρονη φοιτήτρια κτηνιατρικής στη Θεσσαλονίκη, στο τροχαίο που έχει σοκάρει τη χώρα. Ο 26χρονος ο...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου