Ο διευθυντής της Συνοριακής Αστυνομίας Κορυτσάς μετέφερε 26 κιλά κάνναβης που κατασχέθηκαν από Αλβανό στη Φλώρινα

Ο διευθυντής της Συνοριακής Αστυνομίας Κορυτσάς μετέφερε 26 κιλά κάνναβης που κατασχέθηκαν από Αλβανό στη Φλώρινα

Ο προϊστάμενος του Τομέα Υπηρεσιών Συνόρων και Μετανάστευσης Κορυτσάς, Stiljan Pasho, συνελήφθη την Πέμπτη από την Αστυνομική Εποπτεία, κατηγορούμενος για εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως επικεφαλής της επιτροπής για να ευνοήσει τον Λορέντζο Λίκα να περάσει στην Ελλάδα έχοντας στο όχημά του 26 κιλά κάνναβης.

Σύμφωνα με πηγές της ερευνητικής ομάδας, ο ίδιος ο Stiljan Pasho επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο τύπου «Passat» που οδηγούσε ο Λίκα και πέρασε τα σύνορα μαζί του για να βεβαιωθεί ότι πέρασαν τα ναρκωτικά. Ο Pasho ήταν επιβάτης στο όχημα και μόλις βεβαιώθηκε για το πέρασμα του ναρκωτικού, επέστρεψε πίσω.

Οι συνοριακοί πράκτορες δήλωσαν ότι ο Πάσο τους πίεσε να μην ελέγξουν το όχημα που μετέφερε ναρκωτικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε επιβιβαστεί πριν από ένα χρόνο στο ίδιο όχημα με τον Λορέντζο Λίκα και άλλο άτομο, γεγονός που αποδεικνύεται από το σύστημα TIMS και τις κάμερες ασφαλείας.

Ο Λορέντζο Λίκα συνελήφθη από την ΕΛΑΣ στη Φλώρινα, ο οποίος κατάφερε να περάσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή με 26 κιλά κάνναβης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψή του έγινε στις 28 Νοεμβρίου, μια μέρα αφότου ο Λίκα είχε περάσει τα σύνορα χωρίς να ελεγχθεί καθόλου από τις διωκτικές αρχές.

...

Κρυσταλλοπηγή: Σύλληψη Έλληνα και δύο Αλβανών για τη διακίνηση 26,2 κιλών κάνναβης

Πάνω από 26 κιλά ναρκωτικών ουσιών κάνναβης κατασχέθηκαν κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Κρυσταλλοπηγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση που πραγματοποίησε η ελληνική συνοριακή αστυνομία ξ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου