Μπορέλ: Τα Δ. Βαλκάνια είναι σημαντικά για την ΕΕ, θα διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου

Μπορέλ: Τα Δ. Βαλκάνια είναι σημαντικά για την ΕΕ, θα διασφαλίσουμε τη σταθερότητα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, μετά τη συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την Τρίτη στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι προσηλωμένα στην ειρήνη στα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε μήνυμά του στο X, είπε ότι η KFOR και η EULEX θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

«Σε αυτή τη σύνοδο μιλήσαμε για τα Δυτικά Βαλκάνια. Ξέρετε πόσο σημαντικά είναι τα Δυτικά Βαλκάνια για την ΕΕ. Πολλά μέλη του μπλοκ έχουν δεσμευτεί για τη σταθερότητα σε αυτήν την περιοχή και πολλά κράτη αυτής της περιοχής είναι υποψήφια προς ένταξη.
Η σταθερότητα, η ευημερία και η προσαρμογή τους στην εξωτερική πολιτική είναι πολύ σημαντική για εμάς.

Επιτρέψτε μου να τονίσω τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου».

Τόνισε ότι η EULEX όλα αυτά τα χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο για την ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο και ότι θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον. Ο Μπορέλ κάλεσε το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία να αυξήσουν την προθυμία τους να συμφωνήσουν στην ευρωπαϊκή τους πορεία.

«Η αποστολή μας EULEX είναι τοποθετημένη και έχει ισχυρή συνεργασία με την KFOR και αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές.

Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε αυτό το τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και στα σύνορα με τη Σερβία», δήλωσε ο Μπορέλ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου