Νεκρός πρώην στρατιώτης του UÇK από πυρά συμπλοκής μεταξύ εγκληματικών συμμοριών

Νεκρός πρώην στρατιώτης του UÇK από πυρά συμπλοκής μεταξύ εγκληματικών συμμοριών

Ένας πρώην στρατιώτης του UCK, ο Veli Sadiku, με καταγωγή από τη Νότια Μιτρόβιτσα, πυροβολήθηκε στη Ντιζόν της Γαλλίας. Αιτία ήταν η συμπλοκή μεταξύ δύο εγκληματικών συμμοριών. Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» γράφει ότι ο Σαντίκου έγινε κατά λάθος θύμα των πυρών μεταξύ συμμοριών. Τον πυροβόλησαν ενώ κοιμόταν. Για το σοβαρό περιστατικό μίλησε η κόρη του θύματος.

«Η μητέρα μου και εγώ ξυπνήσαμε από πυροβολισμούς, οι οποίοι πρώτα σταμάτησαν για μερικές στιγμές και μετά άρχισαν ξανά. Όταν η μητέρα μου και εγώ πήγαμε να δούμε τον πατέρα μου όπου κοιμόταν στο κρεβάτι, ήταν νεκρός», είπε η 23χρονη στη γαλλική εφημερίδα.

Ο 55χρονος ζούσε στη Γαλλία με την οικογένειά του εδώ και 14 χρόνια. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης δεν αποκάλυψαν το όνομα του θύματος, αλλά τα ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου αποκάλυψαν ότι το θύμα είναι ο Βέλι Σαντίκου, πρώην στρατιώτης του UCK. Ο γιος του θύματος είπε ότι ο πατέρας του είχε υποστεί καρδιακή προσβολή στο παρελθόν.

«Γύρω στις 00:30, κάποιοι που ταξίδευαν με όχημα πυροβόλησαν προς τα κτίρια και ένας 55χρονος, που βρισκόταν στο διαμέρισμά του, πέθανε από έναν από τους πυροβολισμούς», είπε ο εισαγγελέας της Ντιζόν.

Είναι γνωστό ότι ο Αλβανός στάλθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο και στις 00:50 διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στη γειτονιά υπάρχει επίσης ένα κέντρο αιτούντων άσυλο καθώς και τα σπίτια πολλών οικογενειών πολιτικών προσφύγων ή αιτούντων άσυλο. Οι αρχές ανησυχούν για τα θύματα που προκαλούνται από τις συγκρούσεις μεταξύ των συμμοριών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου