Νέα αποστολή στρατευμάτων από την Κροατία στο Κόσοβο

Νέα αποστολή στρατευμάτων από την Κροατία στο Κόσοβο

Η Κροατία έχει αυξήσει τα στρατεύματά της στο Κοσσυφοπέδιο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Άμυνας της Κροατίας, Ivan Anušić, συμμετείχε στην τελετουργική αποστολή της αποστολής των 40 Κροατών στρατιωτών που εντάχθηκαν στην αποστολή της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο.

Η τελετή της άφιξής τους έγινε στον στρατώνα της ΙΙΙ Ταξιαρχίας Φρουρών «Kune» στη Γκιάκοβα.

Ο Anushič είπε ότι αυτή η τελετή ξυπνά τις μνήμες των περασμένων ετών στον κροατικό στρατό.

«Είμαι περήφανος για εκείνη την περίοδο, όπως είμαι περήφανος που βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Άμυνας», είπε.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν προστεθεί συνολικά 1.000 στρατιώτες από το ΝΑΤΟ. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναπτύξει περίπου 200 στρατιώτες για να ενταχθούν στο βρετανικό απόσπασμα των 400 στρατιωτών, ενώ οι αποστολές προστέθηκαν επίσης, από τη Ρουμανία και τη Σλοβενία και την κυβέρνηση των Σκοπίων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κροατίας συμμετείχαν στην επιχείρηση υποστήριξης της ειρήνης της KFOR από τις 16 Ιουνίου 2009, με βάση την απόφαση του Κροατικού Κοινοβουλίου από τον Ιούλιο του 2008.

Για το 2023 και το 2024 εγκρίθηκε η συμμετοχή έως και 160 μελών των Ενόπλων Δυνάμεων της Κροατίας με έως και δύο ελικόπτερα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου