4 χρόνια φυλάκισης ζητά το SPAK για Αλβανό δήμαρχο - Στα 13 εκατ. ευρώ τα κέρδη του από απαλλοτρίωση γης

4 χρόνια φυλάκισης ζητά το SPAK για Αλβανό δήμαρχο - Στα 13 εκατ. ευρώ τα κέρδη του από απαλλοτρίωση γης

Ποινή φυλάκισης 4 ετών ζήτησε η ειδική εισαγγελία για τον πρώην δήμαρχο Λέζας, Fran Frookaj, με την κατηγορία της κατάχρησης καθήκοντος.

Ο Frokaj κατηγορείται για κατάχρηση των καθηκόντων του σχετικά με την απαλλοτρίωση περιουσίας, έρευνες που ξεκίνησαν το 2019, όταν το SPAK κατάφερε να αποδείξει την παράνομη χρήση γης 66.000 τετραγωνικών μέτρων στην ακτή της Λέζας, αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον Οκτώβριο του 2022, καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση με τελεσίδικη απόφαση. Ο Fran Frrokaj είχε ανακριθεί σε ελεύθερη κατάσταση και τον Σεπτέμβριο του 2020 το Πρωτοδικείο τον καταδίκασε σε 4 χρόνια φυλάκιση, αλλά η Εφετεία Σκόδρας με τη του απόφαση είχε αποφασίσει να μειώσει την ποινή του σε 3 χρόνια.

Η απαλλοτρίωση περιουσιών στη Λέζα είναι ανοιχτή πληγή εδώ και χρόνια, όταν το SPAK έδωσε το μεγαλύτερο πλήγμα με την κατάσχεση 55 εκατομμυρίων ευρώ περιουσίας, έσοδα από κλοπές κρατικής γης.

13 εκατ. ευρώ περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν τον Ιούλιο ανήκουν στην ομάδα του Fran Frrokaj και 10 άλλων, για τους οποίους το SPAK έκλεισε τις έρευνες, ενώ 42 εκατ. ευρώ περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν το 2017 ανήκουν στην ομάδα του αδελφού και της αδελφής του πρώην βουλευτή Arben Ndoka.

Στις 18 Ιουλίου, ο Frrokaj εμφανίστηκε στο SPAK αλλά αρνήθηκε να πει τον λόγο, απλώς δικαιολογήθηκε λέγοντας «ήρθα για δικές μου δουλειές».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου