Αποτυχημένες εκδόσεις Αλβανών εγκληματιών: Γιατί τα αιτήματα της Αλβανίας απορρίπτονται συνεχώς

Αποτυχημένες εκδόσεις Αλβανών εγκληματιών: Γιατί  τα αιτήματα της Αλβανίας απορρίπτονται συνεχώς

Η απόρριψη του αιτήματος της Αλβανίας για έκδοση του Engjell Brahimi, που καταδικάστηκε σε ισόβια για τον φόνο αστυνομικού και του 8χρονου γιου του πριν από 20 χρόνια, δεν είναι η πρώτη φορά. Το ανώτατο δικαστήριο του Καναδά απέρριψε τους ισχυρισμούς της Αλβανίας αφού η ταυτοποίηση του Brahimi πριν από δύο δεκαετίες που έγινε από τη χήρα του αξιωματικού Astrit Braçe αποτελούνταν από 4 φωτογραφίες, αλλά αυτές οι φωτογραφίες δεν μπόρεσαν να βρεθούν από τις αλβανικές αρχές.

Η ίδια ιστορία απόρριψης συνέβη με έναν από τους βασικούς χαρακτήρες της συμμορίας του Δυρραχίου. Ο Plaurent Dervishaj αφέθηκε ελεύθερος όπου κρατούνταν στο Ντουμπάι στα τέλη του 2020, όταν κηρύχθηκε καταζητούμενος για τη συνεργασία στη δολοφονία του Vajdin Lamaj και του Klodian Saliu. Ο Ντερβισάι κρατήθηκε στα Ηνωμένα Εμιράτα, αφού κηρύχθηκε διεθνής καταζητούμενος μαζί με τον Λουλζίμ Μπερίσα, ο οποίος παραμένει σε καταζητούμενος.

Για τον «Ledi» όπως τον αποκαλούν οι γνωστοί, αν και σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές κατατέθηκαν τα έγγραφα, το Ντουμπάι τον άφησε ελεύθερο αφού τα έγγραφα έφτασαν καθυστερημένα. Ο Ντερβισάι συνελήφθη στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η Αλβανία έστειλε τις επιστολές μετά τη λήξη της προθεσμίας των 30 ημερών για την έκδοσή του.

Στο Ντουμπάι στις αρχές του χρόνου, ο Dritan Shkëmbi συνελήφθη και καταζητήθηκε για τη δολοφονία του εισαγγελέα Arjan Ndoja, αλλά και αυτή η υπόθεση ξεχάστηκε. Ο φόνος του επιχειρηματία Ardian Nikulaj στο Shengjin συνεχίζει να παραμένει στον αέρα λόγω των διαδικασιών έκδοσης, παρόλο που το περιστατικό εξιχνιάστηκς από την αστυνομία, αλλά ο δράστης και οι συνεργάτες δεν έχουν ακόμη εκδοθεί για το έγκλημα.

Ο Πορτογάλος εκτελεστής Ρούμπεν Σαράιβα συνελήφθη στο Μαρόκο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα για αυτό στην Αλβανία. Στην Αγγλία, αν και ειπώθηκε ότι το δικαστήριο θα αποφάσιζε για την έκδοση των συνεργατών αυτόν τον μήνα, αλλά ο Νοέμβριος περνάει και δεν υπάρχουν νέα για αυτούς. Η Ελλάδα είναι μια ακόμη μια ιστορία όσον αφορά τις εκδόσεις. Ο Laert Haxhiu, συνελήφθη στην Ελλάδα ενώ έκανε αίτηση για πολιτικό άσυλο στη γειτονική χώρα.

Η ίδια ιστορία με τον Bledar Jambelli, τον εντολέα της δολοφονίας του εισαγγελέα Artan Cuku. Για τον τελευταίο εικάζεται ότι υπέβαλε έγγραφα ως Έλληνας ομογενής και για το λόγο αυτό δεν εκδόθηκε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου