7,8 εκατ. ευρώ το κόστος εξοπλισμού των επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης της Αλβανίας

7,8 εκατ. ευρώ το κόστος εξοπλισμού των επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης της Αλβανίας

Ο εξοπλισμός των επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης της Αλβανίας με τεχνικά εργαλεία και μηχανήματα αναμένεται να έχει κόστος περί τα 7,8 εκατ. ευρώ.

Δύο διαδικασίες προμήθειας που άνοιξε πρόσφατα η Εθνική Υπηρεσία Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Υποδομής Αποβλήτων (AKUM) έχουν βασικά ακριβώς αυτόν τον στόχο. Το πρώτο με οριακό ταμείο 416 εκατ. λεκ και το δεύτερο με ταμείο 407 εκατ. λεκ.

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, υπάρχουν τουλάχιστον 9 φορτηγά για βρώμικα νερά (χωρίς επεξεργασία), 14 φορτηγά με γερανούς αυτοεκφόρτωσης, 8 ανοιχτά ρυμουλκούμενα για μεταφορά μίνι εκσκαφέων, 23 νταλίκες που οδηγούν σε συνολικά 54 οχήματα.

Τουλάχιστον 13 εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης στη χώρα θα εξοπλιστούν με τέτοια μηχανήματα αλλά και τεχνικά εργαλεία που προβλέπει η δεύτερη σύμβαση. Συγκεκριμένα, η διαδικασία αυτή στοχεύει στην αγορά 62 διαφορετικών μονάδων που θα εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις αυτές στην καθημερινή τους λειτουργία.

Οι εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης έχουν υποστεί μεταρρύθμιση τα τελευταία δύο χρόνια που στόχο έχει να τις ενώσει δημιουργώντας μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Οι περισσότερες από αυτές τις συγχωνεύσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Η μεταρρύθμιση αυτή έχει συμπεριλάβει ως βασικό μέτοχο την κεντρική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας, ενώ ο ρόλος της AKUM έχει ενισχυθεί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου