Το SKY ECC «έκαψε» συμμορία Αλβανών και Ιταλών διακινητών - Κατασχέθηκαν 1,3 εκατ. ευρώ και 127 κιλά κοκαΐνης

Το SKY ECC «έκαψε» συμμορία Αλβανών και Ιταλών διακινητών - Κατασχέθηκαν 1,3 εκατ. ευρώ και 127 κιλά κοκαΐνης

Αλβανοϊταλική εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε από την επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας με 15 συλλήψεις και ποινές φυλάκισης. Αστυνομικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε Μπάρι και Μπρίντιζι, ενώ κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ που ανήκαν σε μέλη της ομάδας.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οπλοκατοχή χωρίς άδεια. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και 30χρονος Αλβανός.

Έρευνες διενεργήθηκαν μέσω ενεργειών της δικαστικής αστυνομίας όπως υποκλοπές, ανάλυση τηλεφωνικών δεδομένων και εξέταση του περιεχομένου των μηνυμάτων που ανταλλάσσονταν στην κρυπτογραφημένη πλατφόρμα «Sky Ecc».

Αφετηρία της έρευνας που διηύθυνε η Περιφερειακή Διεύθυνση κατά της Μαφίας ήταν η σύλληψη που έγινε στη Γαλλία στις 26 Οκτωβρίου 2019, ενός 47χρονου άνδρα από το Torre Canne, Massimo Duca, που συνελήφθη με 75 κιλά κοκαΐνης με προορισμό την Ιταλία. και 865 χιλ. ευρώ.

Το δίκτυο οργάνωσε μεταφορές κυρίως μέσω ξηράς χάρη σε τροποποιημένα αυτοκίνητα όπως συνέβη στη Γαλλία. Συνολικά λοιπόν στην επιχείρηση κατασχέθηκαν 127 κιλά κοκαΐνης και 142 κιλά κάνναβης, καθώς και 1,3 εκατ. ευρώ.

Παραιτείται ο Γενικός Διευθυντής της Αλβανικής Υπηρεσίας Αστυνομικής Εποπτείας - Υποψίες ότι ήταν χρήστης των εφαρμογών Encro και SKY

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα στον υπουργό Εσωτερικών ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Αστυνομικής Εποπτείας, Ardi Veliu. Η παραίτηση ενός εκ των πιστών στρατιωτών του Ράμα στην αστυνομία, του Άρ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου