Ο Εμμανουέλ Μακρόν χάνει τη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου στα Τίρανα

Ο Εμμανουέλ Μακρόν χάνει τη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου στα Τίρανα

Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της Διαδικασίας του Βερολίνου που θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου στα Τίρανα.

Ωστόσο, πηγές από τη διοργάνωση της Συνόδου ανέφεραν ότι ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να φτάσει στα Τίρανα τη Δευτέρα το απόγευμα για να συνεχίσει τις διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο Μπέγκαι και τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Ο λόγος για τη μη δυνατότητα συμμετοχής στη Διαδικασία του Βερολίνου είναι μια επίθεση με τρομοκρατικό υπόβαθρο στο Arras της Γαλλίας, όπου σκοτώθηκε ένας δάσκαλος.

Η επίθεση σημειώθηκε σε λύκειο στην πόλη Αράς, στη βόρεια Γαλλία κατά την οποία δολοφονήθηκε με μαχαίρι ένας καθηγητής και τραυματίστηκε σοβαρά ένας δεύτερος, ο οποίος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Στο σημείο μεταβαίνουν τόσο ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν όσο και οι υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και γαλλικά ΜΜΕ, υπάρχουν ακόμα πολλοί τραυματίες, ενώ δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο δράστης, πιθανώς πρώην μαθητής στο σχολείο, φώναζε στα αραβικά "Αλλαχού Ακμπάρ", "ο θεός είναι μεγάλος".

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, έκανε ανάρτηση σύμφωνα με την οποία η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη του δράστη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης είναι ένας 20χρονος τσετσενικής καταγωγής με μητρώο για εξτρεμισμό, Fiche S όπως ονομάζεται στη Γαλλία. Αυτό σημαίνει ότι είχε εντοπιστεί ότι είναι άτομο που εκφράζει εξτρεμιστικές απόψεις και θεωρείται ριζοσπαστικοποιημένο και ότι οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν προχωρήσει σε επισήμανσή του καθώς θεωρείται σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια.


Μαζί με τον δράστη της φονικής επίθεσης έχει συλληφθεί και ο αδελφός του.

Η επίθεση σημειώθηκε στο λύκειο lycée Gambetta της πόλης. Όλα τα σχολικά συγκροτήματα στην πόλης Αράς έχουν αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου