Κρυσταλλοπηγή: Δύο συλληφθέντες για απόπειρα διακίνησης όπλων προς την Ελλάδα

Κρυσταλλοπηγή: Δύο συλληφθέντες για απόπειρα διακίνησης όπλων προς την Ελλάδα

Η Αλβανική Συνοριακή Αστυνομία στην Κρυσταλλοπηγή απέτρεψε απόπειρα διακίνησης πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών από την Αλβανία στην Ελλάδα. Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, με το οποίο επρόκειτο να διακινηθούν τα πυροβόλα όπλα και τα πυρομαχικά, καθώς και ένας από τους συνεργούς του.

Κατασχέθηκαν 3 αυτόματα πυροβόλα όπλα, 1 πιστόλι, χτένες για πυροβόλα όπλα και ποσότητα πολεμικών πυρομαχικών.


Η ανακοίνωση της συνοριακής αστυνομίας Κρυσταλλοπηγής:

Η Συνοριακή Αστυνομία προλαμβάνει και εξαρθρώνει υπόθεση απόπειρας διακίνησης πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος και ένας από τους ύποπτους συνεργούς του.

Κατασχέθηκαν 3 αυτόματα πυροβόλα όπλα, 1 πιστόλι, χτένες για πυροβόλα όπλα και ποσότητα πολεμικών πυρομαχικών.

Ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης των επιλεκτικών ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη και πάταξη της παράνομης κυκλοφορίας και άλλων συνοριακών εγκλημάτων, οι υπηρεσίες του Συνοριακού Αστυνομικού Σταθμού Kapshticë απέτρεψαν και συνέλαβαν κρούσμα απόπειρας διακίνησης πυροβόλων όπλων από την Αλβανία στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με τους ειδικούς της Παράνομης Διερεύνησης Τροχαίας Κορυτσάς, οι πολίτες συνελήφθησαν επ'αυτοφόρω:

- Xh. Χ., 41 ετών (προηγουμένως καταδικασθείς για το ποινικό αδίκημα της «ποινικής αμέλειας») και Μ. Β., 40 ετών, κάτοικοι Τιράνων και οι δύο.

Με βάση την ανάλυση κινδύνου, οι υπηρεσίες της Συνοριακής Αστυνομίας επέλεξαν το όχημα τύπου «Benz» με οδηγό τον Xh. Χ. και ο 40χρονος ήταν επιβάτης. Κατά τον έλεγχο του σαρωτή προέκυψαν υποψίες ότι στο πίσω κάθισμα του οχήματος ήταν κρυμμένα παράνομα αντικείμενα και για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν λεπτομερέστερο έλεγχο όπου βρέθηκαν 3 αυτόματα πυροβόλα όπλα, 1 πιστόλι, 5 χτένες με φυσίγγια και μια ποσότητα πυρομαχικών μάχης, τα οποία μαζί με το όχημα κατασχέθηκαν ως υλικά τεκμήρια.

Συνεχίζονται οι εργασίες για την πλήρη τεκμηρίωση του γεγονότος και τη δίωξη άλλων προσώπων που εμπλέκονται σε αυτή την εγκληματική ενέργεια.

Τα διαδικαστικά υλικά διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορυτσάς για τις περαιτέρω ενέργειες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου