Πρόεδρος ΕΣ: «Συγκρούσεις όπως αυτή μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας αποτελούν πρόβλημα για την περιοχή και όχι μόνο»

Πρόεδρος ΕΣ: «Συγκρούσεις όπως αυτή μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας αποτελούν πρόβλημα για την περιοχή και όχι μόνο»

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, δήλωσε ότι η πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση των συγκρούσεων για να βοηθήσει στην επίλυσή τους, ειδικά μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συγκρούσεις όπως αυτή μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας αποτελούν πρόβλημα για την περιοχή και όχι μόνο.

Ο Μισέλ στη Γρανάδα, όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, τόνισε ότι οι συγκρούσεις δεν αποτελούν πρόβλημα μόνο για όσους εμπλέκονται άμεσα σε αυτές, αλλά και για την περιοχή και όχι μόνο.

Είπε ότι είναι ευθύνη της ΕΕ να εγγυηθεί την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία.

Στη σύνοδο αυτή συμμετείχε και η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Vjosa Osmani, η οποία δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβίας, πριν επιβληθούν κυρώσεις, μετά την επίθεση της Σερβίας στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Λίγο πριν από την έναρξη της συνάντησης στη Γρανάδα της Ισπανίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, η Osmani τόνισε ότι η υποστήριξη ενός επιτιθέμενου, για τον οποίο υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία από τις 24 Σεπτεμβρίου, δεν θα βοηθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου