2 εκατ. ευρώ από την ΕΤΑΑ για δανεισμό σε αγροτικές και τουριστικές επιχειρήσεις στην Αλβανία

2 εκατ. ευρώ από την ΕΤΑΑ για δανεισμό σε αγροτικές και τουριστικές επιχειρήσεις στην Αλβανία

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) χορήγησε δάνειο έως 2 εκατ. ευρώ στην Union Bank, για τη στήριξη της χρηματοδότησης των τομέων της αγροτοβιομηχανίας και του τουρισμού. Αυτή η επένδυση θα έχει ως στόχο να τονώσει περαιτέρω τον δανεισμό σε δύο σημαντικούς αλλά υποχρηματοδοτούμενους τομείς στην Αλβανία, οι οποίοι είναι κρίσιμοι για την οικονομική της ανάπτυξη.

Η Union Bank είναι το έβδομο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στη χώρα που συμμετέχει στο Agribusiness and Tourism Support Assistance in Albania, ένα χρηματοπιστωτικό μέσο προσαρμοσμένο στην αλβανική αγορά και σχεδιασμένο να υποστηρίζει τις εμπορικές τράπεζες στην παροχή περισσότερων δανείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στον τουρισμό και τη γεωργία. Αυτό θα είναι το δεύτερο έργο της ΕΤΑΑ με την Union Bank σε λιγότερο από δύο μήνες, μετά την υπογραφή δανείου για Νέες Επιχειρήσεις στα τέλη Ιουλίου – άλλη μια διευκόλυνση για τη στήριξη των ΜΜΕ.

Το δάνειο θα συμπληρωθεί με επιχορηγήσεις έως 560.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης συνεισφοράς 460.000 ευρώ από την κυβέρνηση της Αλβανίας, εκ των οποίων τα 400.000 ευρώ είναι με τη μορφή κάλυψης κινδύνου και τα 60.000 ευρώ είναι επενδυτικά κίνητρα για υποδανειολήπτες στον τομέα των αγροτικών επιχειρήσεων. Το υπόλοιπο είναι συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα χρηματοδοτήσει μερικές επενδυτικές επιχορηγήσεις για υποδανειολήπτες στον τουριστικό τομέα.

Η Union Bank θα επωφεληθεί επίσης από ένα πακέτο τεχνικής βοήθειας που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ικανοτήτων για την ανάπτυξη και την εμπορία περισσότερων χρηματοοικονομικών προϊόντων για εταιρείες και στους δύο τομείς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου