Σε 11 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε Αλβανός που διένειμε κοκαΐνη αξίας 1 εκατ. ευρώ μέσα σε τέσσερις μήνες στο Λονδίνο

Σε 11 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε Αλβανός που διένειμε κοκαΐνη αξίας 1 εκατ. ευρώ μέσα σε τέσσερις μήνες στο Λονδίνο

Ένας 30χρονος Αλβανός που διατηρούσε ένα διαμέρισμα στο βόρειο Λονδίνο για να προμηθεύσει κοκαΐνη αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών σε μόλις τέσσερις μήνες, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών και τριών μηνών.

Ο Xhuljan Shehu, 30 ετών, συνελήφθη αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν μια διαφήμιση RightMove με φωτογραφίες του διαμερίσματός του στο Whittington Way, Pinner, όπου οργάνωνε την εισαγωγή και διανομή κοκαΐνης χρησιμοποιώντας την κρυπτογραφημένη πλατφόρμα επικοινωνίας EncroChat.

Ο Shehu είχε χρησιμοποιήσει ένα πλαστό ελληνικό διαβατήριο για να εξασφαλίσει ενοίκιο στο διαμέρισμα Pinner σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει την ταυτότητά του για διακίνηση ναρκωτικών. Όταν ανακρίθηκε, ο Shehu αρνήθηκε ότι είχε τηλέφωνο EncroChat ή οποιαδήποτε εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το διαμέρισμα Pinner και είπε ότι ζούσε μόνος στο Uxbridge.

Αλλά οι ντετέκτιβ βρήκαν στο τηλέφωνό του μια φωτογραφία ενός τηλεοπτικού προγράμματος στην αλβανική γλώσσα που τραβήχτηκε μέσα στο διαμέρισμα Pinner, το οποίο περιείχε επίσης άλλες φωτογραφίες ναρκωτικών και μετρητών που τραβήχτηκαν μέσα στο ίδιο διαμέρισμα.

Τα φωτιστικά του ακινήτου από τις φωτογραφίες ταιριάζουν με μια διαφήμιση ενοικίασης Right Move για το διαμέρισμα.

Οι ντετέκτιβ ανακάλυψαν τα 20.902 μηνύματα του Shehu στο EncroChat, τα οποία δημοσιεύτηκαν με το όνομα «Maidenram», τα οποία αποκάλυψαν ότι είχε συνομιλίες με διάφορους αγοραστές και έστελνε οδηγίες για ποιοτικό έλεγχο και διαπραγματεύσεις ναρκωτικών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου