Λογομαχία Ράμα και Ρώσου πρέσβη στη σύνοδο του ΟΗΕ: «Μιλήστε ως επικεφαλής της συνόδου και όχι ως Αλβανός πρωθυπουργός» (βίντεο)

Λογομαχία Ράμα και Ρώσου πρέσβη στη σύνοδο του ΟΗΕ: «Μιλήστε ως επικεφαλής της συνόδου και όχι ως Αλβανός πρωθυπουργός» (βίντεο)

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε λογομαχία με τον πρέσβη της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, κατά τη σημερινή σύνοδο.

Η Αλβανία, εκπροσωπούμενη από τον Ράμα, ηγείται της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην οποία συμμετέχει και η Ρωσία.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός Ράμα είπε ότι ο εκπρόσωπος της Ρωσίας προκαλούσε και μιλούσε για θέματα που δεν σχετίζονται με τη συνάντηση.

Από την άλλη, ο Nebenzya εκφράστηκε απευθυνόμενος στον Rama να απέχει από πολιτικές αξιολογήσεις και να μην μιλήσει ως Αλβανός πρωθυπουργός, αλλά ως επικεφαλής της συνάντησης.

Αποσπάσματα από τη συζήτηση:

Nebenzya: Εσείς ενεργείτε ως πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, μην μιλάτε ως εκπρόσωπος της Αλβανίας. Ο στόχος σας είναι να πραγματοποιήσετε μια συνάντηση όπως ορίζεται στους κανονισμούς.

Ράμα: Σας απάντησα μόλις με προσφωνήσατε Αλβανό πρωθυπουργό και αφού αρχίσατε να λέτε λανθασμένα πράγματα για το ποια είναι η διαδικασία εδώ. Αν δεν θέλετε να σας απαντήσω με την ιδιότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, μη με προκαλείτε.

Nebenzya: Κύριε Πρόεδρε, σας απευθύνομαι μόνο ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, ποτέ ως Πρωθυπουργός, σας παρακαλώ να αποφύγετε πολιτικές αξιολογήσεις.

Ράμα: Μιλήσατε για το ΝΑΤΟ, για το γεγονός ότι η Αλβανία είναι στο ΝΑΤΟ, για τις χώρες που έρχονται εδώ, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον ρόλο μου στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου