Soreca: Η Αλβανία να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων

Soreca: Η Αλβανία να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων

Ο Επιτετραμμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα, Luigi Soreca, συμμετείχε σήμερα στο Φόρουμ Ανάπτυξης Μέσων Ενημέρωσης του ΟΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα.

Ο Soreca επιβεβαίωσε ότι η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ.

Ενθάρρυνε την αλβανική κυβέρνηση και τις δημόσιες αρχές να συνεργαστούν με την κοινότητα των μέσων ενημέρωσης και τους ενδιαφερόμενους για να αντιμετωπίσουν τις εναπομείνασες προκλήσεις: βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους δημοσιογράφους, απειλές κατά των δημοσιογράφων και αντιμετώπιση συστημικών ζητημάτων ιδιοκτησίας των μέσων.

Οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ είναι μια ευκαιρία για να σημειωθεί πρόοδος στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Αλβανία, τόνισε μεταξύ άλλων ο Soreca.

Το Φόρουμ για την Ανάπτυξη των Μέσων, το οποίο ξεκίνησε το 2015, χρησιμεύει ως πλατφόρμα για συζήτηση ζητημάτων ελευθερίας και ανάπτυξης των μέσων ενημέρωσης στην Αλβανία μεταξύ δημοσιογράφων, εμπειρογνωμόνων και σχετικών ιδρυμάτων. Φέτος οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ασφάλεια των δημοσιογράφων, στη νομοθεσία που επηρεάζει τα μέσα ενημέρωσης και στον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στο έργο των μέσων ενημέρωσης στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου