Σύλληψη του Αλβανού επικεφαλής του «Βαλκανικού Καρτέλ» από την ισπανική αστυνομία - Κατασχέθηκαν 2,3 τόνοι κοκαΐνης από αλιευτικό

Σύλληψη του Αλβανού επικεφαλής του «Βαλκανικού Καρτέλ» από την ισπανική αστυνομία - Κατασχέθηκαν 2,3 τόνοι κοκαΐνης από αλιευτικό

Έρευνα της ισπανικής αστυνομίας οδήγησε στην κατάσχεση 2,3 τόνων κοκαΐνης, πριν από λίγες ημέρες, στο αλιευτικό «Bestarruza» στα ανοικτά των ακτών της Γαλικίας.

Η ισπανική αστυνομία κατάφερε να συλλάβει έναν Αλβανό υπήκοο, που θεωρείται ένας από τους αρχηγούς του πυρήνα του «Βαλκανικού Καρτέλ», σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ. Συνελήφθη σε ξενοδοχείο, καθώς κατευθυνόταν στη Μαδρίτη, μόλις έμαθε για την κατάσχεση του φορτίου κοκαΐνης.

Μετά την κατάσχεση της κοκαΐνης συνελήφθησαν 4 μέλη του πληρώματος στο αλιευτικό «Bestarruza», μεταξύ των οποίων 2 Αλβανοί. Οι άλλοι δύο είναι ένας Αργεντινός και ένας Αφρικανός από το Κάβο Βέρντε.

Η επιχείρηση της αμερικανικής DEA σε συνεργασία με τις δομές των ισπανικών αστυνομικών αρχών, επέφερε ισχυρό πλήγμα σε αυτό την οργάνωση που βρίσκεται στη Γαλικία που παραλαμβάνει φορτία κοκαΐνης.

Εκτός από τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν στο πλοίο, από τους ελέγχους στην Α Κορούνια βρέθηκαν 200.000 ευρώ μετρητά και ένα όχημα τύπου «Maserati» ιδιοκτησίας του επικεφαλής της ομάδας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου