Μέσω τεστ DNA επιβεβαιώθηκε o θάνατος του ηγέτη της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν

Μέσω τεστ DNA επιβεβαιώθηκε o θάνατος του ηγέτη της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν

Ο θάνατος του Γεβγκένι Πριγκόζιν, του επικεφαλής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, κατά τη συντριβή την Τετάρτη του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε, επιβεβαιώθηκε από τα τεστ DNA, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας.

Τα αποτελέσματα των γενετικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν επιβεβαίωσαν ότι οι ταυτότητες των 10 θυμάτων, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, "αντιστοιχούν στον κατάλογο" επιβατών και μελών του πληρώματος. Ανάμεσά τους ήταν και ο Πριγκόζιν, επεσήμανε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Με ανακοίνωσή της στο Telegram, η Ερευνητική Επιτροπή ανέφερε ότι οι ταυτότητες και των 10 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα στην περιοχή Τβερ αντιστοιχούν στη λίστα που αναφέρεται στο φύλο πτήσης.

«Στο πλαίσιο της έρευνας για το αεροπορικό δυστύχημα στην περιοχή Τβερ, ολοκληρώθηκαν οι μοριακές γενετικές εξετάσεις. Με βάση τα αποτελέσματά τους, διαπιστώθηκαν οι ταυτότητες και των δέκα νεκρών, αντιστοιχούν στον κατάλογο που αναφέρεται στο φύλλο πτήσης» αναφέρει η δημοσίευση.

Οι επιβάτες:

Γεβγκένι Πριγκόζιν
Ντμίτρι Ούτκιν
Βαλερί Τσεκάλοβ - Ανώτερος σύμβουλος του Πριγκόζιν που χαρακτηρίστηκε από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών πως δρούσε «για ή εκ μέρους του Πριγκόζιν και διευκόλυνε αποστολές πυρομαχικών προς τη Ρωσική Ομοσπονδία».
Σεργκέι Προπούστιν
Εβγκένι Μακαριάν
Αλεξάντρ Τοτμίν
Νικολάι Ματούσεβ

Το πλήρωμα αποτελούσαν οι:

Αλεξέι Λεβσίν - Κυβερνήτης
Ρούσταμ Καρίμοβ - Συγκυβερνήτης

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου