3,9 εκατ. ευρώ δαπάνες από το Υπ. Υγείας στην Αλβανία για τη στέγαση Τούρκων γιατρών

3,9 εκατ. ευρώ δαπάνες από το Υπ. Υγείας στην Αλβανία για τη στέγαση Τούρκων γιατρών

Το Νοσοκομείο Memorial στο Φιέρι έχει μετατραπεί σε δόλωμα που αιχμαλωτίζει τα χρήματα της Δημόσιας Υγείας στην Αλβανία. Συχνά η υπουργός Υγείας, Ogerta Manastirliu, υπογράφει παχυλούς διαγωνισμούς που ξοδεύονται για λογαριασμό του νοσοκομείου, αλλά πάνε στις τσέπες των κυβερνώντων.

Αυτή τη φορά, έχει προβλέψει άλλη μια υψηλή επένδυση που θα πάει στη στέγαση Τούρκων γιατρών, που εργάζονται στο νοσοκομείο που έχτισε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν. Πρόκειται για τον διαγωνισμό με αντικείμενο «Υπηρεσία φιλοξενίας τουρκικού προσωπικού», που δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου στη λίστα των έργων που προβλέπονται από το υπουργείο.

Για την υπηρεσία αυτή έχουν διατεθεί περίπου 400 εκατομμύρια λεκ και αναμένεται να κλείσει ο διαγωνισμός τον Σεπτέμβριο. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει διαμονή συν πρωινό για Τούρκους γιατρούς.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η Manastirliu είχε προγραμματίσει έναν ακόμη διαγωνισμό για να τους φιλοξενήσει σε ξενοδοχεία 5 αστέρων. Ο διαγωνισμός είχε δημοσιευθεί τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και είχε αξία 1,2 εκατ. ευρώ. Φυσικά, αυτή η σύμβαση επικρίθηκε πολύ και η Manastirliu δεν έχει δημοσιοποιήσει τα βήματα που έγιναν για αυτή τη διαδικασία.

Πέρυσι η Manastirliu δαπάνησε 322 εκατομμύρια λεκ για τα δωμάτια ξενοδοχείου όπου φιλοξενήθηκαν οι Τούρκοι γιατροί.

Φαίνεται ότι οι Τούρκοι έρχονται στη χώρα για να κάνουν κάποιες πολυτελείς διακοπές και να πάρουν παχυλές αμοιβές.

Το Νοσοκομείο στο Φιέρι ωστόσο, συνεχίζει να έχει ελλείψεις σε ορισμένες υπηρεσίες. Ενώ οι γιατροί φεύγουν από τη χώρα γιατί λαμβάνουν κατώτατους μισθούς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου