Δύο πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ελλιμενίζονται στο Δυρράχιο

Δύο πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ελλιμενίζονται στο Δυρράχιο

Δύο πολεμικά πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, «TCG Bayraktar» και «TCG Cezayirli GaziHasan Pasa», ελλιμενίστηκαν στο Δυρράχιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής Δυρραχίου, που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, το πλοίο «TCG Bayraktar» ανήκει σε δύο από τα αμφίβια αποβατικά πλοία κλάσης «Bayraktar» του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, που κατασκευάστηκαν το 2017 από το ναυπηγείο Ανατολίας, για την κάλυψη επιχειρησιακών απαιτήσεων της Διοίκησης Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων.

«Τα πολεμικά πλοία της κλάσης Bayraktar προορίζονται κυρίως για αποστολές αμφίβιων και μεταφορά στρατευμάτων και εξοπλισμού, ενώ οι δευτερεύουσες αποστολές τους περιλαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια, βοήθεια για καταστροφές, ιατρική βοήθεια και μεταφορά. Αυτό το πλοίο έχει μήκος 139 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα. Το «TCG Cezayirli Gazi Hasan Pasa» είναι ένα από τα τέσσερα πλοία της κλάσης του Ρήνου: Elbe, Donau, Isar και Ruhr που μεταφέρθηκαν στο τουρκικό Ναυτικό τη δεκαετία του 1980», ενημερώνει η Λιμενική Αρχή Δυρραχίου.

«Το «TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa» έχει μήκος 98 μέτρα και περίπου 12 μέτρα πλάτος. Επί του παρόντος, τα πολεμικά αυτά πλοία χρησιμοποιούνται κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς της Τουρκικής Ναυτικής Ακαδημίας, αλλά και στην υπηρεσία του Τουρκικού Ναυτικού. Τα «TCG Bayraktar» και «TCG Cezayirli Gazi Hasan Pasa» επισκέπτονται την Αλβανία για εξαήμερη παραμονή, στο πλαίσιο κοινής άσκησης στην ανοιχτή θάλασσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Τουρκικής Ναυτικής Ακαδημίας», αναφέρει η ανακοίνωση της Λιμεναρχείο Δυρραχίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου