Non grata πρώην σοσιαλιστής βουλευτής φέρεται να ηγείται εγκληματικής οργάνωσης στην Αυστραλία

Non grata πρώην σοσιαλιστής βουλευτής φέρεται να ηγείται εγκληματικής οργάνωσης στην Αυστραλία

Δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στην Αυστραλία αναφέρουν ότι ο Tom Doshi, πολιτικός με επιρροή στην Αλβανία, πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και στενός συνεργάτης του Έντι Ράμα, ηγείται μιας εγκληματικής οργάνωσης στην Αυστραλία. Ο Tom Doshi έχει κηρυχθεί persona non grata τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εφημερίδα "Sydney Morning Herald" γράφει ότι «παρά το γεγονός ότι ο τότε υπουργός Μετανάστευσης Peter Dutton ακύρωσε τη βίζα του πολιτικού Tom Doshi, επικαλούμενος τον κίνδυνο να «εμπλακεί σε εγκληματική συμπεριφορά», οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου προειδοποίησαν πρόσφατα ότι σχετιζόταν με μια ύποπτη εγκληματική ομάδα με τις ρίζες της στην Αυστραλία. που εκμεταλλεύεται το σύστημα θεωρήσεων της χώρας».

Η εφημερίδα "The Age", επίσης, γράφει ότι σύμφωνα με ένα έγγραφο των αυστραλιανών μυστικών υπηρεσιών, ο Tom Doshi είναι ύποπτος ότι ηγείται μιας ισχυρής εγκληματικής οργάνωσης.

Η πλήρης έρευνα κυκλοφόρησε επίσης από την ερευνητική κοινοπραξία με επικεφαλής το Οργανωμένο Έργο Αναφοράς Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς.

«Ο Tom Doshi, ένας ισχυρός Αλβανός επιχειρηματίας και πολιτικός που συνδέεται με τον πρωθυπουργό της χώρας, είναι ύποπτος ότι ηγείται μιας ομάδας οργανωμένου εγκλήματος που εμπλέκεται σε ξέπλυμα χρήματος, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα εγκληματικά αδικήματα στην Αυστραλία, σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες μυστικών εκθέσεων.

Αυτή η ομάδα, της οποίας η βάση βρίσκεται στη Σκόδρα, έχει καταχραστεί συστηματικά το μεταναστευτικό σύστημα της Αυστραλίας, χτίζοντας «μια ολόκληρη αλβανική δομή οργανωμένου εγκλήματος» σε όλη τη Νότια Αυστραλία.

Τα έγγραφα, που συγκεντρώθηκαν από την Αυστραλιανή Επιτροπή Εγκληματικών Πληροφοριών (ACIC) και διανεμήθηκαν σε εγχώριες και ξένες αστυνομικές υπηρεσίες, βασίζονται σε πολυάριθμες αναφορές από τοπικές αστυνομικές δυνάμεις και πληροφορίες από ξένες υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Αυτά τα αρχεία περιγράφουν πώς οι αλβανικές οργανώσεις, ξεκινώντας το 2000, χρησιμοποιούσαν ψευδείς ταυτότητες και στενές σχέσεις με πράκτορες μετανάστευσης για να στείλουν τους ανθρώπους τους στην Αυστραλία και στη συνέχεια να δημιουργήσουν παρακλάδια στην Αδελαΐδα, τη Μελβούρνη, το Περθ και άλλα μέρη.

Στον φάκελο, ο Doshi περιγράφεται ως ο «επικεφαλής» μιας ομάδας «που αποτελείται κυρίως από την ευρύτερη οικογένειά του». Αν και τα έγγραφα δεν περιέχουν λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες δραστηριότητές του, υπογραμμίζουν το γεγονός ότι οκτώ συγγενείς του εμπλέκονται σε έρευνες για διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Αυτές οι αναφορές δείχνουν ότι οι συγγενείς του έλαβαν αυστραλιανή βίζα μέσω πλαστών εγγράφων. Ένας από αυτούς κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών» επισημαίνει η έρευνα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου