Συνάντηση Κούρτι με τον απεσταλμένο της ΕΕ στην Κρήτη

Συνάντηση Κούρτι με τον απεσταλμένο της ΕΕ στην Κρήτη

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Albin Kurti συναντήθηκε με τον απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Miroslav Lajcak, στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Συμποσίου SYM που διεξάγεται στην Κρήτη.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Κοσόβου ανακοίνωσε ότι συζήτησαν με τον Ευρωπαίο απεσταλμένο για μείωση της έντασης και εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σερβία. Επανέλαβε ότι το Κοσσυφοπέδιο παραμένει προσηλωμένο στο διάλογο.

«Είχα μια μακρά συνομιλία με τον απεσταλμένο Μίροσλαβ Λάιτσακ, στο πλαίσιο του 25ου Συμποσίου SYM στην Κρήτη, για τη μείωση των εντάσεων και την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σερβία. Παραμένουμε αφοσιωμένοι. Ο καιρός ήταν πολύ πιο ζεστός από τη συζήτησή μας», έγραψε ο Κούρτι.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο Κούρτι δεν παρεβρέθηκε στην άτυπη συνάντηση των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε χθες στα Τίρανα, καθώς οι σχέσεις του με τον Αλβανό πρωθυπουργό έχουν ψυχρανθεί τον τελευταίο μήνα. Ο Ράμα στη χθεσινή του δήλωση ΜΜΕ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των ηγετών, σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την απουσία του Κούρτι απάντησε: «Δεν βλέπω κάποιο ενδιαφέρον σε αυτήν την ερώτηση. Όλοι ήταν καλεσμένοι. Όποιος ήθελε ήρθε, όποιος δεν μπόρεσε δεν ήρθε».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου