Ράμα για Κούρτι: «Δεν πήγα στην Πρίστινα για να παντρευτώ»

Ράμα για Κούρτι: «Δεν πήγα στην Πρίστινα για να παντρευτώ»

Ο Έντι Ράμα σχολίασε από την Ποντγκόριτσα την άρνηση του Αλμπίν Κούρτι στην πρόσκλησή για συνάντηση στην Πρίστινα.

Ο Ράμα είπε ότι δεν υπάρχει προσωπικό ή θεσμικό πρόβλημα με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, αλλά έχουν μόνο διαφορετικές οπτικές για την κατάσταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.
Όπως είπε, στη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου, που θα διεξαχθεί στα Τίρανα στα μέσα Οκτωβρίου, ο Κούρτι είναι προσκεκλημένος, καθώς βρίσκεται στο σπίτι του στην Αλβανία.
Πρόσθεσε ότι δεν νιώθει προσβολή λέγοντας με χιούμορ ότι δεν πήγε στην Πρίστινα για να παντρευτεί.

«Δεν πήγα στην Πρίστινα για να παντρευτώ και δεν νιώθω προσβεβλημένος σαν γαμπρός που η νύφη του δεν εμφανίστηκε σε ραντεβού.

Πήγα στην Πρίστινα για συναντήσεις ως πρωθυπουργός της Αλβανίας και δεν έχω κανένα απολύτως προσωπικό πρόβλημα, πόσο μάλλον θεσμικό πρόβλημα με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου.

Απλώς έχω αντίθετες απόψεις για μια συγκεκριμένη κατάσταση. Αυτό είναι! Βιώνουμε αυτή την κατάσταση και θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε με διαφορετικούς τρόπους. Το αντιμετωπίζω ως μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί, καθισμένοι και συζητώντας, ενώ ο Αλμπίνιτο βιώνει ως μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσει χωρίς να συναντηθεί και χωρίς να μιλήσει.

Είναι δικαίωμα του, δεν είμαι εδώ για να κάνω ερμηνείες ψυχολογικού, λαογραφικού ή εθνικού ηρωικού χαρακτήρα. Επαναλαμβάνω ότι στη συνάντηση στα Τίρανα, ανεξάρτητα από τη θέση της ΕΕ, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου θα προσκληθεί στη Διαδικασία του Βερολίνου. Στα Τίρανα, ο Αλμπίν Κούρτι είναι στο σπίτι του, μπορεί μάλιστα να κατέβει και σε εκλογές για να γίνει κύριος του σπιτιού», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου