Μπερίσα: Η πρέσβυς των ΗΠΑ συμπεριφέρθηκε σαν γραμματέας του Ράμα

Μπερίσα: Η πρέσβυς των ΗΠΑ συμπεριφέρθηκε σαν γραμματέας του Ράμα

Ο Σαλί Μπερίσα συνεχίζει να εκφράζει τις ανησυχίες του για την πρώην πρέσβη των ΗΠΑ, Γιούρι Κιμ. Όπως δηλώνει, ο «εφιάλτης» για τον Μπερίσα έχει ήδη ξεκινήσει. Αν και η Κιμ δεν θα είναι πλέον η πρέσβυς των ΗΠΑ στα Τίρανα, αναμένεται να αναλάβει μια από τις σημαντικότερες θέσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την όρισε υπεύθυνη για την έρευνα και τη δίωξη προσώπων που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ, όπου το επίκεντρο θα είναι τα Βαλκάνια. Χθες ο Μπερίσα, μέσω μακροσκελής ανάρτησής του στο Facebook, δήλωσε ότι η πρώην Αμερικανίδα πρέσβης στη χώρα, Γιούρι Κιμ, ενήργησε ως γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατά την παραμονή της στα Τίρανα.

«Συγχρονίστηκε με τον Έντι Ράμα και την κυβέρνησή του αμέτρητες επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης, τις αντιδημοκρατικές προσπάθειές της να ελέγξει την αντιπολίτευση για να στηρίξει την απολυταρχική της εξουσία. Παρενέβη με αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο σε δικαστικές αποφάσεις κατά της πραγματικής αντιπολίτευσης, άσκησε συνεχείς πιέσεις για την έναρξη δικαστικών διαδικασιών κατά της αντιπολίτευσης», γράφει ο Μπερίσα.

«Είναι η πρέσβης που με τις θέσεις της ως κυβερνήτης και αντιπολίτευση έπληξε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τη φήμη της μεγάλης χώρας της ελευθερίας στην Αλβανία και δέχθηκε δεκάδες επιθέσεις από προσωπικότητες, ΜΜΕ και πολιτικούς ολόκληρης της αντιπολίτευσης και ανεξαρτήτως πολιτικού φάσματος, για την πολιτικοποιημένη θέση της, για την κατάφωρη παραβίαση της «Σύμβασης της Βιέννης» προς το συμφέρον πάντα της κυβέρνησης του Έντι Ράμα.

Η Γιούρι Κιμ είναι η πρέσβης που είπε ψέματα περισσότερα και δημόσια από κάθε άλλον πρέσβη στους Αλβανούς τα τελευταία 32 χρόνια, πάντα εναντίον της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Μπερίσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου