Μίσθωση 10 στρεμμάτων δασικής έκτασης στην αδερφή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Χιμάρας από τον Γκόρο

28/06/23, 13:55
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Η εταιρεία «Abeille's Resort» ανακηρύχθηκε νικήτρια στην ανοιχτή διαδικασία μίσθωσης 10 στρεμμάτων δημόσιου δάσους στην περιοχή Γκιομόλα.

Η εταιρεία ανήκει στην Bule Kapaj, αδελφή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Χιμάρας, Dhimitër Kapaj. Αν και η κατάσταση δημιουργεί αμφιβολίες ότι βρίσκεται σε συνθήκες σύγκρουσης συμφερόντων, ο Δήμος Χιμάρας και η ιδιωτική εταιρεία έχουν ήδη υπογράψει τη 10ετή σύμβαση.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, το «Abeille's Resort» θα πληρώνει ένα ελάχιστο ποσό 1 εκατομμυρίων λεκ (9,350​ ευρώ) ετησίως για περίοδο 10 ετών. Ο δήμος Χιμάρας ανακοίνωσε τη διαδικασία εκμίσθωσης της δασικής οικονομίας, «για λόγους αναψυχής, διασκέδασης, για τουριστικές δραστηριότητες, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λπ.».

Ο δασικός χώρος βρίσκεται στην περιοχή Γκιομόλα, κοντά στο χωριό του Κηπαρού, ένας χώρος με υπέροχη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Η εταιρεία που θα νοικιάσει τον δασικό χώρο εγγράφηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων τον Ιούνιο του 2021. Αντικείμενο της δραστηριότητάς της είναι η ενασχόληση με οικοδομικές εργασίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: