Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν: Οι ΗΠΑ να καταδικάσουν την αλβανική κυβέρνηση και να εξασφαλίσουν τη ζωή μας

Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν: Οι ΗΠΑ να καταδικάσουν την αλβανική κυβέρνηση και να εξασφαλίσουν τη ζωή μας

Το Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν (National Council of Resistance of Iran), που είναι το κέντρο της αντιπολιτευτικής οργάνωσης Μουτζαχεντίν, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τα χθεσινά γεγονότα στο Δυρράχιο, καθώς και δημοσίευσε τη φωτογραφία και το όνομα του άνδρα που έχασε τη ζωή του χθες.

Στη δήλωση, οι Μουτζαχεντίν θεωρούν την επέμβαση της αλβανικής αστυνομίας εξίσου βάναυση με την ιρακινή το 2009, όπου πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν με ρουκέτες. Πρέπει να πούμε ότι μεταφέρθηκαν στην Αλβανία, ακριβώς γιατί σκοτώθηκαν και αποκεφαλίστηκαν στο Ιράκ. Σε επίσημη ανακοίνωσή τους κατηγορούν την αλβανική κυβέρνηση για τρόμο και κάλεσαν τις ΗΠΑ να αντιδράσουν για να τους προστατεύσουν.

Η πλήρης δήλωση:

Η αιφνιδιαστική επίθεση από 1000 Αλβανούς αστυνομικούς στο Ashraf 3, το μαρτύριο ενός μέλους της ΜΕΚ

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν από σπρέι πιπεριού, ορισμένοι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Κατόπιν εντολής του θρησκευτικού φασισμού που κυβερνά το Ιράν, σήμερα το πρωί, περίπου 1.000 Αλβανοί αστυνομικοί επιτέθηκαν στο Ασράφ, μια εγκληματική και καταπιεστική επίθεση. Έσπασαν πολλές πόρτες, ντουλάπια και συσκευές και επιτέθηκαν στους κατοίκους με δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού. Πολλοί υπολογιστές έσπασαν ή κατασχέθηκαν.

Ως αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής επίθεσης, ένα μέλος των Mujahedin-e Khalq (PMOI/MEK), ο κ. Ο Ali Mostashari, σκοτώθηκε και περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επιθέσεις αστυνομικών με σπρέι πιπεριού. Πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ κάποιοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Μητέρα Τερέζα» των Τιράνων.

Οι ενέργειες της αλβανικής αστυνομίας θυμίζουν τις εγκληματικές επιθέσεις των δυνάμεων του Nouri al-Maliki στο στρατόπεδο Ashraf στο Ιράκ μεταξύ 2009 και 2015.

Η ιρανική αντίσταση απαιτεί από τις ΗΠΑ, την κυβέρνηση και τα Ηνωμένα Έθνη, που έχουν επανειλημμένα εγγυηθεί την ασφάλεια και την ευημερία του λαού του Ασράφ, να καταδικάσουν αυτήν την εγκληματική και βάρβαρη συμπεριφορά και να παράσχουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για την πρόληψη αυτού του είδους της παράνομης συμπεριφοράς που παραβιάζει κατάφωρα πολλές διεθνείς συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης για το Καθεστώς των Προσφύγων, της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ένταξη της οποίας έχει υποβάλει αίτηση η Αλβανία, πρέπει να καταδικάσει αυτή τη βάναυση επίθεση και να απαιτήσει την ευθύνη της αλβανικής κυβέρνησης για αυτή τη συμπεριφορά.

...

Καταγγελία των Μουτζαχεντίν στο Δυρράχιο για τη δολοφονία μέλους τους από την αλβανική αστυνομία

 Από σήμερα το πρωί (20 Ιουνίου), η Κρατική Αστυνομία πραγματοποιεί εντατικό έλεγχο στον καταυλισμό του Δυρραχίου όπου φιλοξενούνται οι Ιρανοί Μουτζαχιεντίν (ΜΕΚ), όπου έχουν καταφύγει ακτιβιστές...

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας, η Αστυνομική Επιχείρηση είναι σύμφωνη με την εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας (SPAK) και την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (GJKKO), ενώ πρόσθεσε ότι οι ενέργειες της ομάδας ΜΕΚ αντιφάσκουν με τη συμφωνία του 2014, σύμφωνα με την οποία θα αναπτύσσονταν στην Αλβανία για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

«Η σημερινή επιχείρηση της Κρατικής Αστυνομίας στην τοποθεσία των ΜΕΚ στο Δυρράχιο είναι σε πλήρη εφαρμογή της διαταγής της SPAK και της απόφασης του GJKKO.

Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι συνέπεια ενεργειών που αντιβαίνουν σαφώς στη συμφωνία και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ομάδα ΜΕΚ από το 2014 όταν εγκαταστάθηκαν στην Αλβανία μόνο για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Δυστυχώς, αυτή η ομάδα δεν τήρησε αυτές τις δεσμεύσεις, παραβιάζοντας τη συμφωνία. Η επέμβαση της Κρατικής Αστυνομίας ήταν σύμφωνη με το νόμο και την ορθή εφαρμογή των διαδικασιών που απαιτούν τέτοιες επιχειρήσεις. Οι ενέργειες της Κρατικής Αστυνομίας για την εφαρμογή του νόμου έγιναν όπως σε κάθε άλλο σημείο της επικράτειας της Δημοκρατίας της Αλβανίας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου