Ο Βούτσιτς αρνείται να συναντηθεί με τον Κούρτι στις Βρυξέλλες

Ο Βούτσιτς αρνείται να συναντηθεί με τον Κούρτι στις Βρυξέλλες

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σε έκτακτη ομιλία του προς το έθνος ότι η Σερβία θα αντιδράσει «αν δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από σφαγές».

Πρόσθεσε ότι αναμένει από τους «ψεύτο-δημάρχους» να παραιτηθούν και οι ειδικές μονάδες του Κοσσυφοπεδίου να αποσυρθούν από το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τότε δεν θέλει να συναντηθεί και να μιλήσει με τον Κούρτι.

«Θα πάρουμε τις αποφάσεις μόνοι μας, δεν θα συνεννοηθούμε με κανέναν. Δεν έχουμε καμία υποχρέωση προς κανέναν άλλον. Όσο για τον διάλογο, είναι εντελώς ανούσιος», υποστήριξε ο Βούτσιτς.

Είπε ότι για πολλά χρόνια «προσπάθησε να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα» με κάθε τρόπο.

«Η χώρα μας έδωσε τα πάντα για να γίνει έτσι. Είτε αρέσει σε κάποιον είτε όχι, αυτά είναι γεγονότα και δεδομένα. Όσο κι αν προσπαθούμε να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι εταίροι, βρισκόμαστε στον ευρωπαϊκό δρόμο, αλλά δεν μας έχουν δει ποτέ έτσι. Αν δεν πραγματοποιούσαμε το αίτημά τους άνευ όρων και χωρίς αμφισβήτηση, ήμασταν ένοχοι. Μπορείτε να δείτε και μόνοι σας ότι δεν υπάρχει διέξοδος, δεν την έχουμε πια. Από την αρχή του χρόνου, κανένας Αλβανός δεν έχει πυροβοληθεί ή τραυματιστεί. Υπήρξαν «μικρά επεισόδια» νεαρών Σέρβων και Αλβανών όταν οι Αλβανοί περνούσαν τη γέφυρα στη Μιτρόβιτσα», ισχυρίστηκε ο Βούτσιτς».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου