Αποτυγχάνει το σχέδιο Σουνάκ - 1.000 λαθρομετανάστες πέρασαν τη Μάγχη τις τελευταίες 72 ώρες

Αποτυγχάνει το σχέδιο Σουνάκ - 1.000 λαθρομετανάστες πέρασαν τη Μάγχη τις τελευταίες 72 ώρες

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν διασχίσει τη Μάγχη με μικρά σκάφη από την Παρασκευή. Σύμφωνα με το GB News, αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των μεταναστών που φτάνουν μέσω της Μάγχης σε 10.349 από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Τα τελευταία στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Rishi Sunak ότι οι πολιτικές που αποσκοπούσαν στον τερματισμό της κρίσης των μικρών σκαφών «άρχιζαν να λειτουργούν» με μείωση κατά 20% στους αριθμούς διελεύσεων σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2022.

«Περισσότερες από 5,5 εκατομμύρια λίρες ημερησίως δαπανώνται αυτή τη στιγμή για την παροχή διαμονής σε ξενοδοχεία σε αιτούντες άσυλο», γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών αποκαλύπτουν ότι την Παρασκευή, άλλα 486 άτομα παρελήφθησαν από 10 μικρά σκάφη στη Μάγχη, ενώ το Σάββατο άλλα 374 παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ντόβερ.

Σήμερα (18 Ιουνίου), 210 μετανάστες παρελήφθησαν από τέσσερα μικρά σκάφη.

Μια άλλη λέμβος εντοπίστηκε στα γαλλικά ύδατα και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Εμπειρογνώμονες στη θάλασσα στο Κεντ είπαν ότι η μείωση των αφίξεων μεταναστών στη Μάγχη είχε να κάνει περισσότερο με τις κακές καιρικές συνθήκες τους τελευταίους μήνες παρά με οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής.

Περισσότεροι από 45.000 μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη προς το Ηνωμένο Βασίλειο με μικρά σκάφη πέρυσι, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου