Εξάρθρωση σπείρας που πλαστογραφούσε διπλωματικά διαβατήρια για τις ΗΠΑ στην Κορυτσά

Εξάρθρωση σπείρας που πλαστογραφούσε διπλωματικά διαβατήρια για τις ΗΠΑ στην Κορυτσά

Χειροπέδες σε δύο άτομα πέρασε η αστυνομία της Κορυτσάς, καθώς κατηγορούνται ότι ανήκουν σε δίκτυο πλαστογραφίας διπλωματικών διαβατηρίων στην Αλβανία. Το δίκτυο αυτό πλαστογραφούσε διαβατήρια για τις ΗΠΑ. Από την κοινή επιχείρηση Αλβανίας και ΗΠΑ ανακαλύφθηκαν 4 άτομα που ασχολούνταν με παραποίηση εγγράφων και μέχρι στιγμής οι δύο από αυτούς έχουν τεθεί χειροπέδες.

Οι υπηρεσίες της Συνοριακής Αστυνομίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Τιράνων συνέλαβαν τον Απρίλιο του 2023 έναν Αλβανό 56 ετών, σε προσπάθειά του να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, με πλαστό διπλωματικό διαβατήριο. το οποίο ισχυρίστηκε ότι εκδόθηκε από μια ΜΚΟ γνωστή ως «PBF», με έδρα εκτός της επικράτειας της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Μετά από ενδελεχείς έρευνες σε συνεργασία με την Εισαγγελία, εντοπίστηκαν αρκετοί ύποπτοι πολίτες ως εμπλεκόμενοι σε εγκληματικές ενέργειες παροχής βοήθειας για παράνομη διέλευση συνόρων, πλαστογραφίας ταυτοτήτων, διαβατηρίων και άλλων εγγράφων. Η Κρατική Αστυνομία με την υποστήριξη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας DSS/OCI στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία, διεξήγαγε ανακριτικές ενέργειες κυρίως στην περιοχή της Κορυτσάς.

Από την έρευνα συλλέχθηκαν στοιχεία για τουλάχιστον 4 Αλβανούς πολίτες που θεωρούνται ύποπτοι και εξέδωσε τις αποφάσεις για την εκτέλεση εντάλματος σύλληψης για 2 από αυτούς, καθώς και για τον έλεγχο 4 διαμερισμάτων και άλλων χώρων. Κατά την επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως υλικά τεκμήρια έγγραφα και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία θα υποβληθούν σε περαιτέρω έρευνα. Εξουσιοδοτημένοι έλεγχοι διενεργήθηκαν επίσης και σε άλλα άτομα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται σε ανάλογες εγκληματικές δραστηριότητες. Οι έρευνες για την πλήρη τεκμηρίωση της συγκεκριμένης σπείρας συνεχίζονται.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου