Με φυντάνια όπως του Ράμα πορεύεται η τοπική αυτοδιοίκηση στην Αλβανία

Με φυντάνια όπως του Ράμα πορεύεται η τοπική αυτοδιοίκηση στην Αλβανία

Ένας ακόμη σοσιαλιστής δήμαρχος εμπλέκεται σε σκάνδαλο με σεξουαλικό υπόβαθρο. Μετά την περίπτωση του πρώην επικεφαλής του δήμου Ντίμπρα, ο οποίος πριν από 7 χρόνια, βιντεοσκοπήθηκε να ζητά σεξουαλικές χάρες με αντάλλαγμα να παρέχει θέση εργασίας, σήμερα κυκλοφόρησε το ροζ βίντεο του δημάρχου Kukës Safet Gjici, που επανεξελέγη σε αυτή τη θέση στις 14 Μαΐου, ως εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του βίντεο, το συμβάν καταγράφηκε πριν από 10 ημέρες, γύρω στις 4:00 μ.μ.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Ειδική Εισαγγελία κατά του Οργανωμένου εγκλήματος και της Διαφθοράς (SPAK), στην αρμοδιότητα της οποίας εντάσσονται τα ποινικά αδικήματα ανώτατων κρατικών λειτουργών. Όπως ανακοίνωσε, ότι κίνησε ποινική δίωξη, αυτεπάγγελτα.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος ανακοίνωσε, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, την παραίτησή του ως «ελάχιστη υποχρέωση» ενώ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από «όλους όσοι έχουν δει αυτό το άσχημο βίντεο». Στην ανάρτησή του ο δήμαρχος παραδέχεται ότι «είχε στενή σχέση με την εν λόγω κοπέλα εδώ και αρκετό καιρό», προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό που συνέβη, παρότι του την έστησαν», έγραψε. Αν και κραυγαλέα υπόθεση, ο δήμαρχος προσπαθεί να δώσει σε αυτή το συμβάν πολιτικά χρώματα, κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αργότερα, η κυβέρνηση, στο τέλος της συνεδρίασής της, ανακοίνωσε μέσω του υπουργού Οικονομικών ότι αποφάσισε την αποπομπή του Gjici από τα καθήκοντά του, παρά την ανακοίνωση παραίτησης του τελευταίου. Η ειδική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη συνοδεία του για να τον ανακρίνει.

Το 2016, ο πρώην δήμαρχος της Dibra, Xhelili, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και 8 μηνών με την κατηγορία της «παθητικής διαφθοράς». Το θύμα, η 20χρονη κοπέλα είχε εμφανιστεί στο newsroom του καναλιού Ora News για να κάνει την καταγγελία. O δήμαρχος είχε ασκήσει αυτή την συμπεριφορά και με άλλες κοπέλες που ήταν υφιστάμενες του.

«Δεν λέγεται πλέον δημοτικό γραφείο, αυτό το γραφείο έχει γίνει οίκος ανοχής. Αυτή η υπόθεση είναι επαίσχυντη, είναι μια ηθικά διεφθαρμένη πράξη αυτού που την διέπραξε. Τον ακολουθούσα μέσω των κοινωνικών δικτύων. Είναι από τις πιο σοβαρές πράξεις που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό και να δούμε τι θα γίνει», δήλωσε ο γνωστός νομικός και δικηγόρος Genc Gjokutaj. Η λίστα με καταδικαστέες πράξεις σεξουαλικού υπόβαθρου, αλλά και διαφθοράς, κατάχρησης, πλαστογραφίας, υφαρπαγής και μιας σειράς άλλων εγκληματικών ενεργειών, ολοένα και αυξάνει, με πρωταγωνιστές να είναι οι προσεκτικά διαλεγμένοι δήμαρχοι του Έντι Ράμα. Μόνο τους τρεις τελευταίους μήνες τέσσερις δήμαρχοί του συνελήφθησαν να διαπράττουν ανάλογες πράξεις. Για να δούμε τι μέλλει γένεσθαι...

...

Ροζ βίντεο μέσα στο δημαρχείο έκαψε τον σοσιαλιστή δήμαρχο του Κούκεσι

Μπίλ Κλίντον την είδε ο Safet Gjici Παραιτήθηκε ο σοσιαλιστής δήμαρχος του Κούκεσι Safet Gjici. Μετά τη δημοσίευση του σκανδαλώδους βίντεο να συνάπτει σεξουαλική επαφή στο γραφείο του, ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου