Εξάρθρωση αλβανικής σπείρας με λεία 2,1 εκατ. ευρώ στη Γαλλία

Εξάρθρωση αλβανικής σπείρας με λεία 2,1 εκατ. ευρώ στη Γαλλία

Νέες λεπτομέρειες έδωσε σήμερα η Ειδική Εισαγγελία (SPAK) μετά τη σύλληψη 18 ατόμων που φέρεται να έκλεβαν διάφορα αντικείμενα και ξέπλεναν τα εισοδήματα που προέρχονταν από αυτά στη γαλλική και στη συνέχεια στην αλβανική επικράτεια. Ανάμεσά τους είναι και ο οδηγός του πρώην αστυνομικού διευθυντή Άρντι Βελίου. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα κλοπιμαία προέρχονταν από τη Γαλλία, ενώ το όλο σχέδιο χτίστηκε στη βάση δύο εγκληματικών ομάδων. Ο S. I. συνελήφθη από τον ίδιο τον Ardi Veliu, ο οποίος διηύθυνε την επιχείρηση για τη σύλληψη του οδηγού και άλλων δύο αστυνομικών που εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο χρυσού.

Εκτός από την ποινική δίωξη κατά των συλληφθέντων ως ύποπτων για λαθρεμπόριο τιμαλφών, η SPAK έχει ξεκινήσει και περιουσιακή έρευνα. Όπως προκύπτει, ο οδηγός συνεργαζόταν με χρυσοχόους, οι περισσότεροι από αυτούς στα Τίρανα και με τη δραστηριότητα πώλησης πολύτιμων αντικειμένων, όπως κοσμήματα και αξεσουάρ. Κατηγορούνται 12 άτομα, μερικά από τα οποία ερευνώνται στη Γαλλία. Από τις προκαταρκτικές έρευνες εικάζεται ότι συνδέονταν με εγκληματικές ομάδες στη Γαλλία που κλέβουν κυρίως κοσμήματα και άλλα είδη πολυτελείας. Η κλοπιμαία περιουσία περισυνελέγη σε ξενοδοχείο της Γαλλίας και εκεί αγοράστηκε από τα άτομα που βρίσκονται ήδη υπό την ευθύνη της SPAK.

Στο φάκελο αναφέρεται ότι έχουν αγοράσει αποδείξεις μέχρι του ποσού των 724.386 ευρώ, το νούμερο αυτό αφορά μόνο τις ταυτοποιημένες τραπεζικές συναλλαγές, μη συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών σε μετρητά, ύψους 2.113.000 Ευρώ. Από εκεί, τα έστελναν στην Αλβανία για να τα πουλήσουν σε διάφορα κοσμηματοπωλεία. Στην Αλβανία αναφέρεται ότι τα είδη πουλήθηκαν περίπου 2.113.000 ευρώ και 35.000 φράγκα. Πέραν αυτών, οι υπό έρευνα μετέφεραν παράνομα περίπου 3,4 κιλά χρυσού.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου