Άραβας επενδυτής του "Durres Yachts and Marina" κατηγορείται για πλαστογραφία και εξαπάτηση

Άραβας επενδυτής του "Durres Yachts and Marina" κατηγορείται για πλαστογραφία και εξαπάτηση

Η αστυνομία του Δελχί εξέδωσε ειδοποίηση στον Μοχάμεντ Αλί Αλαμπάρ, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Emaar Properties με έδρα το Ντουμπάι, ζητώντας του να παρουσιαστεί ενώπιόν της την Παρασκευή για ανάκριση σε υπόθεση φερόμενης πλαστογραφίας και παραβίασης καταπιστεύματος που αφορά ένα στεγαστικό έργο στο Gurugram.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Alabbar, ο οποίος είναι ένας από τους διευθυντές της θυγατρικής της εταιρείας ακινήτων στην Ινδία - Emaar India Limited - μαζί με άλλους τρεις ανώτερους αξιωματικούς στη χώρα, κλήθηκαν να παρουσιαστούν ενώπιόν της για ανάκριση.

Το όνομα του Αλαμπάρ αναφέρεται ως κατηγορούμενος και ύποπτος για συμμετοχή σε οικονομικές παραβιάσεις.

Σύμφωνα με το FIR, το έργο ξεκίνησε το 2010 και η εταιρεία υποσχέθηκε να παραδώσει τα διαμερίσματα στους αγοραστές μέχρι τον Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο του 2015. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία εισέπραξε χρήματα από τους αγοραστές και τα διώθησε για άλλους σκοπούς, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ολοκλήρωση του έργου.

Ο Μοχάμεντ Αλαμπάρ έγινε γνωστός στην Αλβανία από την κυβέρνηση μετά τη συμφωνία του Λιμανιού του Δυρραχίου. Η αλβανική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία του Alabbar για την κατασκευή «Durres Yachts and Marina».

Το έργο θα φιλοξενήσει γιοτ και σούπερ γιοτ έως 120 μέτρα, μαζί με ξενοδοχεία, ιδιωτικές κατοικίες, περιπάτους, καταστήματα, εστιατόρια και χώρους διασκέδασης.

Ο Alabbar έχει δηλώσει προηγουμένως ότι το έργο περιλαμβάνει πάνω από 80.000 τετραγωνικά μέτρα πάρκων και ανοιχτών χώρων, ενώ σχεδιάζονται επίσης 170 εμπορικά καταστήματα.

Τη συμφωνία μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης και των εταιρειών Eagle Hills Real Estate Development L.L.C, Albanian Seaports Development Company sh.a και Nshmi Development L.L.C υπερασπίστηκε στη Βουλή ο Ράμα, ο οποίος έλαβε τα πλεονεκτήματα της διαπραγμάτευσης με τον Άραβα επενδυτή, Μοχάμεντ Αλαμπάρ.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε το έργο υπό έλεγχο έως ότου η κυβέρνηση ξεκαθαρίσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για έλλειψη ανταγωνισμού και διαφάνειας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου