100.000 ευρώ στήριξη από τον δήμο Τιράνων για τους πληγέντες στην Emilia Romagna

100.000 ευρώ στήριξη από τον δήμο Τιράνων για τους πληγέντες στην Emilia Romagna

Ο δήμος Τιράνων, μετά από πρόταση του δημάρχου Erion Veliaj, χορήγησε βοήθεια 100 χιλιάδων ευρώ στην Περιφέρεια Emilia Romagna στην Ιταλία, για να ανακουφίσει τις συνέπειες των ζημιών που προκάλεσαν οι μαζικές πλημμύρες των τελευταίων εβδομάδων.

Οι τεράστιες βροχοπτώσεις του Μαΐου 2023 στην περιοχή Emilia Romagna της Ιταλίας έχουν προκαλέσει φυσικές καταστροφές με σοβαρές συνέπειες. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα, που βγάζουν από την κοίτη τους τα ποτάμια που διέρχονται από αυτήν την περιοχή, έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές ζημιές σε περιουσίες πολιτών, ιδιωτικές κατοικίες, κυρίως στους δήμους Φορλί, Τσεζένα και Ραβέννα.

Οι βροχοπτώσεις αυτές έχουν προκαλέσει τον θάνατο 15 ατόμων, καθώς και εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, γέφυρες, δρόμους και ορισμένες επιχειρήσεις, που έχουν πλημμυρίσει από νερό και λάσπη. Ο πληθυσμός που έχει πληγεί είναι πάνω από 23 χιλιάδες κάτοικοι, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν εκκενωθεί από τις αρχές και άλλοι έχουν μεταφερθεί στους συγγενείς τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου