Με ελληνικό πολιτισμό και Νίκο Βέρτη απαντά η Ελλάδα στις προκλήσεις της Αλβανίας

Με ελληνικό πολιτισμό και Νίκο Βέρτη απαντά η Ελλάδα στις προκλήσεις της Αλβανίας

Αν σας ακούγονται τραβηγμένα τα σενάρια περί νωχελικής αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την σύλληψη Μπελέρη - Κοκαβέση από το καθεστώς Ράμα, ξανασκεφτείτε το. Σε μια περίοδο όπου υποτίθεται πως οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών είναι τεταμένες εξαιτίας της σύλληψης του νέου δημάρχου Χιμάρας, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την διεξαγωγή εβδομάδας ελληνικού πολιτισμού στα Τίρανα και άλλες πόλεις της Αλβανίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, η εβδομάδα πολιτισμού ξεκίνησε ήδη από χθες και έχει προγραμματιστεί και η επιστράτευση του αρχιδιπλωμάτη Νίκου Βέρτη ο οποίος θα απειλήσει την Αλβανία με βέτο στην ενταξιακή της πορεία στην ευρωπαϊκή ένωση.

Θέρμη παράκληση στους καλλιτέχνες να ερμηνεύσουν δυνατά ώστε να τους ακούσουν οι πολιτικοί κρατούμενοι Μπελέρης και Κοκαβέσης και να καταλάβουν πως η Ελλάδα τους στηρίζει... με συναυλίες.

Ακολουθεί το δημοσίευμα για την Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού:

Με τη δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού που φέρει ως κληρονομιά, η Ελλάδα παρουσιάζεται στην Αλβανία από σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου και μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023.

Η Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλβανία διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα και τον Δήμο Τιράνων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στα Τίρανα, τη Σκόδρα και την Κορυτσά, σε σύγχρονους χώρους τέχνης αλλά και αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Απολλωνία και το Ελληνικό Πάρκο Τιράνων (Hellenic Park).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βραδιές ρεμπέτικης μουσικής, συναυλία με τον Νίκο Βέρτη, βραδιές παραδοσιακής μουσικής και ελληνικών χορών με τη συμμετοχής των παραρτημάτων του Λυκείου Ελληνίδων από τη Φλώρινα και τα Ιωάννινα, καθώς και τη συμμετοχή χορωδίας από τα Γιαννιτσά. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν ειδικές δράσεις για τα παιδιά, εκδηλώσεις ελληνικής γαστρονομίας, Ημέρα Αθλητισμού και Ημέρα Ελληνο – Αλβανικής Καριέρας. Τέλος, επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλβανία, θα παρουσιαστεί η "Εκάβη" του Ευριπίδη, για πρώτη φορά στην αλβανική γλώσσα σε σκηνοθεσία του αλβανικής καταγωγής σκηνοθέτη Ένκε Φεζολλάρι που ζει και εργάζεται επαγγελματικά στην Ελλάδα.

Και τώρα πλέον θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι αδέρφια Βορειοηπειρώτες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου