Καταγγελία Δημοκρατικού Κόμματος για σκανδαλώδη χειραγώγηση της καταμέτρησης στον δήμο Ελμπασάν

Καταγγελία Δημοκρατικού Κόμματος για σκανδαλώδη χειραγώγηση της καταμέτρησης στον δήμο Ελμπασάν

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε αυτή την Κυριακή τους χειρισμούς και τις παραβιάσεις που παρατηρήθηκαν κατά την εκλογική διαδικασία στο Ελμπασάν. Σε δήλωση στα ΜΜΕ από τον πρόεδρο του εκλογικού κέντρου με Αρ. 47, του Δήμου Ελμπασάν, Anton Prekaj, διαπιστώθηκαν παραβάσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί.

Ο Prekaj δηλώνει ότι δέχθηκε πίεση από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή πολλές φορές και πολλές συνεχόμενες ημέρες για να εγκρίνει τα τους δικούς τους πίνακες αποτελεσμάτων, ακόμη και με ποινική δίωξη.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Είμαι εδώ με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης Εκλογών (ZEC) Αρ. 47 του Δήμου Ελμπασάν, για να καταγγείλω τις παρατυπίες και παραβιάσεις που παρατηρήθηκαν σε όλα τα στάδια της εκλογικής διαδικασίας σε αυτό το ZEC. ΕΙΔΙΚΑ:
Από τις Επιτροπές Εκλογικών Κέντρων, παραδόθηκαν στο ΚΖΑΖ 47.72 ηλεκτρονικές συσκευές ψηφοφορίας και καταμέτρησης, χωρίς σφραγίδα ασφαλείας, πρόκειται για σοβαρή παράβαση που αποτυπώνεται στα σχετικά πρακτικά που υποβλήθηκαν στην ΚΕΚ.

Η Επιτροπή Εκλογικής Διοίκησης 47 έχει πιστοποιήσει τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τους χειριστές, τα οποία έχουν κατατεθεί στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Την ημέρα που υποβλήθηκαν οι πίνακες αποτελεσμάτων και οι συνοπτικοί πίνακες στην ΚΕΚ, μας ζητήθηκε να συμπληρώσουμε άλλους πίνακες με αποτελέσματα διαφορετικά από αυτά που έχει εκτυπώσει ο Εκλογικός Εξοπλισμός και έχουμε προηγουμένως πιστοποιήσει για τα Εκλογικά Κέντρα Αρ. 2481/1 και 2483. Ο ισχυρισμός τους ήταν γιατί η παραδοθείσα συσκευή έχει στοιχεία άλλα από αυτά που είχαμε πιστοποιήσει με την ομόφωνη απόφαση του ΚΖΑΖ47. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό που εγείρει πολλές αμφιβολίες.

Εγώ και οι επίτροποι της αντιπολίτευσης αρνηθήκαμε με το σκεπτικό ότι δεν μπορούν να εκδοθούν διαφορετικοί πίνακες αποτελεσμάτων για το ίδιο ΕΚ, ζητώντας από την ΚΕΚ να διορθώσει τους τελικούς πίνακες βάσει του εκλογικού κώδικα.

Η ΚΕΚ με πίεσε πολλές φορές και πολλές συνεχόμενες μέρες να εγκρίνω τους πίνακές τους, ακόμη και με ποινική δίωξη.

Καταγγέλλω αυτές τις αμφίβολες πρακτικές, που αμφισβητούν την όλη διαδικασία και εγείρουν υποψίες για εκτροπή και χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο Ελμπασάν».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου