Η "Marina Bay" ζητά την άρση της κατάσχεσης της στρατιωτικής βάσης στους Αγίους Σαράντα

19/05/23, 18:30
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Την ακύρωση της απόφασης του ειδικού δικαστηρίου κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (SPAK) για την άρση προληπτικής κατάσχεσης της στρατιωτικής βάσης στο Λιμιόνι στους Αγίους Σαράντα ζητά η εταιρεία «Marina Bay Saranda».

Η εταιρεία προσέφυγε στον Ανώτατο Δικαστήριο, όπου ζητά την άρση της κατάσχεσης για τη ναυτική βάση. Η ναυτική βάση κατασχέθηκε με εντολή της SPAK.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της SPAK, αξιολογώντας ορθούς τους ισχυρισμούς του εισαγγελικού οργάνου, να σταματήσει η επένδυση στον τομέα του τουρισμού ή άλλες κατασκευές στην περιοχή αυτή για το λόγο ότι επηρεάζει την ετοιμότητα και τη λειτουργικότητα της Ναυτικής Δύναμης που ασκείται από το αρμόδιο όργανο που είναι η Διοίκηση του Ναυτικού.

Η έρευνα για το θέμα ξεκίνησε μετά την αναφορά του πρώην Υποδιοικητή Artur Meçollari, σύμφωνα με τον οποίο, η μίσθωση έγινε κατά παράβαση, αφού η βάση αυτή εντάσσεται στο Σχέδιο Ανάπτυξης του Στρατού και ως εκ τούτου θα έπρεπε να ληφθεί η έγκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ιδιότητα του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: