Η "Marina Bay" ζητά την άρση της κατάσχεσης της στρατιωτικής βάσης στους Αγίους Σαράντα

Η "Marina Bay" ζητά την άρση της κατάσχεσης της στρατιωτικής βάσης  στους Αγίους Σαράντα

Την ακύρωση της απόφασης του ειδικού δικαστηρίου κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (SPAK) για την άρση προληπτικής κατάσχεσης της στρατιωτικής βάσης στο Λιμιόνι στους Αγίους Σαράντα ζητά η εταιρεία «Marina Bay Saranda».

Η εταιρεία προσέφυγε στον Ανώτατο Δικαστήριο, όπου ζητά την άρση της κατάσχεσης για τη ναυτική βάση. Η ναυτική βάση κατασχέθηκε με εντολή της SPAK.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της SPAK, αξιολογώντας ορθούς τους ισχυρισμούς του εισαγγελικού οργάνου, να σταματήσει η επένδυση στον τομέα του τουρισμού ή άλλες κατασκευές στην περιοχή αυτή για το λόγο ότι επηρεάζει την ετοιμότητα και τη λειτουργικότητα της Ναυτικής Δύναμης που ασκείται από το αρμόδιο όργανο που είναι η Διοίκηση του Ναυτικού.

Η έρευνα για το θέμα ξεκίνησε μετά την αναφορά του πρώην Υποδιοικητή Artur Meçollari, σύμφωνα με τον οποίο, η μίσθωση έγινε κατά παράβαση, αφού η βάση αυτή εντάσσεται στο Σχέδιο Ανάπτυξης του Στρατού και ως εκ τούτου θα έπρεπε να ληφθεί η έγκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ιδιότητα του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου