180 εκ. ευρώ ξόδεψε η αλβανική κυβέρνηση για κατασκευή αυτοκινητόδρομου 4 χλμ

180 εκ. ευρώ ξόδεψε η αλβανική κυβέρνηση για κατασκευή αυτοκινητόδρομου 4 χλμ

Η αλβανική κυβέρνηση δαπάνησε 20 δισεκατομμύρια λεκ [180 εκατομμύρια ευρώ] για την κατασκευή 4 χιλιομέτρων αυτοκινητόδρομου και 73 χιλιομέτρων δρόμων δύο λωρίδων κυκλοφορίας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του υπουργείου Υποδομών που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του. 3,4 δισ. λεκ ξόδεψε για λειτουργικά έξοδα, όπως καύσιμα, οχήματα και χαρτί, συνολικά 27 δισ. λεκ, στο πλαίσιο του προγράμματος υποδομών που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους.

Εν ολίγοις, το διοικητικό κόστος για την ανάθεση των έργων οδοποιίας ύψους 20 δισ. λεκ είναι 7 δισ. λεκ ή το 26% του συνολικού προγράμματος.

Η πιο ακριβή κατηγορία, η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, την οποία η κυβέρνηση αναφέρει στην έκθεση ως: «Κατασκευή δρόμου τεσσάρων λωρίδων τύπου Α (2×2) σύμφωνα με τα Νέα Πρότυπα», κατανάλωσε 2,7 δισ. Σύμφωνα με την έκθεση, κατασκευάστηκαν 4,08 χιλιόμετρα δρόμου.

Για μια άλλη κατηγορία δρόμων, που ονομάζεται «Οδοποιία τύπου Α2' 2×2 με πεζοδρόμια και φωτισμό», η κυβέρνηση δαπάνησε 673 εκατ. λεκ για ένα τμήμα 0,93 χιλιομέτρων.

Μια άλλη κατηγορία είναι η «Οδοποιία τύπου Β1 με δύο λωρίδες». Για αυτό, η κυβέρνηση δαπάνησε 1,44 δισ. λεκ για 33,3 χιλιόμετρα δρόμων, αλλά η έκθεση δεν αναφέρει πού βρίσκονται αυτοί οι δρόμοι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου