Ραγδαία αύξηση της ακρίβειας στην εστίαση στην Αλβανία

Ραγδαία αύξηση της ακρίβειας στην εστίαση στην Αλβανία

Οι τουρίστες του 2023 θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις διακοπές τους. Η άνοδος του πληθωρισμού και η ακρίβεια των τιμών δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Πολλοί τουρίστες πλέον παρατηρούν μια υψηλή ανοδική πορεία στις τιμές των αλβανικών εστιατορίων.

Συγκεκριμένα, αυτό που βλέπουν οι τουρίστες αλλά δεν μπορούν να το υπολογίσουν με ακρίβεια είναι μια άνοδος της τάξεως 20% – 30%, η οποία οφείλεται σε πληθώρα παραγόντων, όπως το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών, η έλλειψη εργατικού δυναμικού, η αυξημένη ζήτηση και τα συχνά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Τα παραπάνω λοιπόν προκαλούν ένα βασικό πρόβλημα. Οι τουρίστες του 2023 θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις διακοπές τους, είτε μειώνοντας τα έξοδα (λιγότερα γεύματα και σουβενίρ) είτε περικόπτοντας μερικές από τις ημέρες των διακοπών. Εδώ εναπόκειται ένα μεγάλο ζήτημα για τους on a budget τουρίστες, ή για τους ταξιδιώτες με πολυμελή οικογένεια. Επιπλέον, οι υψηλότερες τιμές εστιατορίων επηρέαζουν τη συνολική εμπειρία των τουριστών, καθώς η γαστρονομία αποτελεί βασικό πυλώνα του τουρισμού. Γεγονός που χρήζει άμεσης λύσης, διότι η Αλβανία είναι μια χώρα πολλά υποσχόμενη, όσον αφορά τον κλάδο του τουρισμού.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν σταματά στα γειτονικά σύνορα της Αλβανίας. Πολλές χώρες βρίσκονται σε παρόμοια θέση και έρχονται αντιμέτωπες με ανάλογες προκλήσεις όπως το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών και έλλειψη εργατικού προσωπικού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου