Άκυρη άλλη μια δίκη για τα αποτεφρωτήρια στην Αλβανία

Άκυρη άλλη μια δίκη για τα αποτεφρωτήρια στην Αλβανία

Απέτυχε για τρίτη φορά η συνεδρίαση στο Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (GJKKO) για την έναρξη της δίκης για το αποτεφρωτήριο του Ελμπασάν. Η κατηγορούμενη Jonida Zeqo, η οποία ανακρίνεται σε κατ' οίκον περιορισμό, δεν βρέθηκε στο διαμέρισμα της.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Klodian Braho ζήτησε από το δικαστήριο η Jonida Zeqo να κηρυχθεί καταζητούμενη. Σύμφωνα με το δικαστήριο, η Zeqo είχε στείλει email στη διεύθυνση του Ειδικού Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος και δήλωσε ότι ήταν ενήμερη για τη διαδικασία και ότι ζήτησε συνοπτική δίκη. Αυτό το email δεν ελήφθη υπόψη από το δικαστήριο.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε και ο δικηγόρος Ardian Leka που υπερασπίζεται τον Klodian Zoto. Το δικαστήριο ανέστειλε την κράτηση των κατηγορουμένων μέχρι την επόμενη ακρόαση, που ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Μαΐου. Η Jonida Zeqo, πρώην μέλος της Επιτροπής παραχώρησης, κατηγορείται για το ποινικό αδίκημα «Κατάχρηση καθήκοντος», που διαπράχθηκε σε συνεργασία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου