Αστυνομικός στα Τίρανα συνελήφθη για ρουσφέτι και κατάχρηση

Αστυνομικός στα Τίρανα συνελήφθη για ρουσφέτι και κατάχρηση

Ένας αστυνομικός στη Διεύθυνση Τιράνων συνελήφθη από την Ειδική Εισαγγελία SPAK, με τις κατηγορίες της «Κατάχρησης καθήκοντος» και της «Παθητικής διαφθοράς».

Τον Οκτώβριο του 2022 αποδεικνύεται ότι πήρε ποσό 2 εκατομμυρίων 350 χιλιάδων παλαιών λεκ από νεαρό άνδρα, με αντάλλαγμα την αποφυλάκισή του και τη μη δίωξή του για την κατηγορία της «Παραγωγής και πώλησης ναρκωτικών».

Βιντεοσκοπήθηκε τη στιγμή που πήρε το χρηματικό ποσό και ξεκινώντας από αυτή την κατάσταση, τα δύο άτομα, πατέρας και γιος με τα αρχικά Ε.Κ και Φ.Κ, αποφάσισαν να συνεργαστούν με την Αστυνομική Εποπτεύουσα Υπηρεσία.

Από τις έρευνες που διεξήχθησαν διαπιστώθηκε ότι ο λειτουργός της δικαστικής αστυνομίας, ασκώντας πιέσεις στον συλληφθέντα Ε.Κ., ζήτησε από τον τελευταίο το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ ως αντάλλαγμα για την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με την μαρτυρία που έδωσε ο Ε.Κ στην αστυνομία, ο αστυνομικός τον απείλησε λέγοντας ότι θα τον έβρισκε όπου κι αν ήταν αν δεν έφερνε αυτό το ποσό.

Για το γεγονός αυτό, όσο αφέθηκε ελεύθερος από την αστυνομία, ο Ε.Κ. ενημέρωσε αμέσως τον πατέρα του, Φ.Κ., ο οποίος μέσω γνωστών του, αφού εξασφάλισε το ποσό των 235.000 λεκ με τη μορφή οφειλής, τα έδωσε στον αστυνομικό.

Πρόσφατα, είχε διαγωνιστεί για να γίνει μέλος των αξιωματικών της Γενικής Εισαγγελίας, με στόχο να αποχωρήσει από τις τάξεις της Κρατικής Αστυνομίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου