«Κατά λάθος» απόκρυψη στοιχείων για τον McGonical παραδέχθηκε το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης

«Κατά λάθος» απόκρυψη στοιχείων για τον McGonical παραδέχθηκε το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης

Τα αμερικανικά ΜΜΕ στρέφουν ξανά την προσοχή τους στην υπόθεση του Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, του πρώην πράκτορα του FBI.

Η εφημερίδα «Washington Times» αναφέρει σήμερα ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι απέκρυψε τα στοιχεία για την υπόθεση αυτή, αλλά λέει ότι το έκανε «άθελά του».

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι απέκρυψε στοιχεία από δικηγόρους υπεράσπισης που εκπροσωπούσαν έναν πρώην ανώτερο αξιωματούχο του FBI που συμμετείχε στην έρευνα συμπαιγνίας Τραμπ-Ρωσίας και τώρα κατηγορείται για συνωμοσία με τη Ρωσία για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων.

Σε μια επιστολή προς την περιφερειακή δικαστή του Μανχάταν, Τζένιφερ Ρέρντερν, ο εισαγγελέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Ντέμιαν Γουίλιαμς είπε ότι η ομάδα του ξέχασε κατά λάθος να παραδώσει τέσσερις κατηγορίες αποδεικτικών στοιχείων στην ομάδα υπεράσπισης του πρώην αξιωματούχου του FBI Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Κατά την εξέταση των φακέλων μας, η κυβέρνηση εντόπισε πολλά πράγματα που είχαν ξεχαστεί κατά λάθος», γράφει ο Williams. «Η κυβέρνηση αναμένει να καταθέσει έναν συμπληρωματικό φάκελο που θα περιέχει αυτά τα υλικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η επιστολή έρχεται περισσότερο από τρεις μήνες μετά τη σύλληψη του Charles McGonigal, ο οποίος υπηρετούσε ως ειδικός πράκτορας στο τμήμα αντικατασκοπείας του FBI στη Νέα Υόρκη.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο ΜακΓκόνιγκαλ δέχθηκε πληρωμές από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Όλεγκ Ντεριπάσκα με αντάλλαγμα να ερευνήσει έναν αντίπαλο ολιγάρχη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Κατηγορείται επίσης ότι πλαστογραφούσε υπογραφές για να κρατήσει μυστικές αυτές τις πληρωμές.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο McGonigal, 54 ετών, είναι ο υψηλότερος αξιωματούχος του FBI που έχει κατηγορηθεί ποτέ για έγκλημα.

Οι Washington Times γράφουν επίσης ότι ο McGonigal αντιμετωπίζει και άλλες κατηγορίες που σχετίζονται με έναν άλλο φάκελο, γνωστό ως Αλβανικό αρχείο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου