Σκάφος με λαθρομετανάστες βυθίστηκε ανοιχτά της Τυνησίας - 34 αγνοούμενοι

Σκάφος με λαθρομετανάστες βυθίστηκε ανοιχτά της Τυνησίας - 34 αγνοούμενοι

Τριάντα τέσσερις πρόσφυγες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής αγνοούνται μετά τη βύθιση του σκάφους με το οποίο ταξίδευαν κοντά στην Τυνησία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Σφαξ, από τις ακτές του οποίου είχαν αναχωρήσει οι μετανάστες για την Ιταλία.

Στο σκάφος επέβαιναν 38 άτομα, τέσσερις σώθηκαν.

Όπως αναφέρει το Alarm Phone, οι μετανάστες ανέφεραν ότι ξυλοκοπήθηκαν από την τυνησιακή ακτοφυλακή, η οποία αφαίρεσε και τη μηχανή από το σκάφος.

Οι φόβοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ιταλικής κυβέρνησης επικεντρώνονται στην Τυνησία, έτοιμη να εντείνει τις προσπάθειες για την προώθηση της επιστροφής στη σταθερότητα στο κράτος της Βόρειας Αφρικής για να σταματήσει την εκπληκτική αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Σχεδόν όλα τα σκάφη που έφτασαν στο νησί της Σικελίας έφυγαν από το λιμάνι του Σφαξ και όλα λένε ότι πλήρωσαν τρεις χιλιάδες Τυνησιακά δηνάρια για το ταξίδι.

Οι μετανάστες, πολλοί από τους οποίους είναι γυναίκες και ανήλικοι, είναι από το Κονγκό, το Καμερούν, τη Νιγηρία, την Ακτή του Ελεφαντοστού και τη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε, τη Συρία, την Τυνησία, το Μαρόκο και την Μπουρκίνα Φάσο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου