Την αναγνώριση του Κοσόβου ζήτησε ο Αλβανός ΠτΔ από το Βατικανό

Την αναγνώριση του Κοσόβου ζήτησε ο Αλβανός ΠτΔ από το Βατικανό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Bajram Begaj, δέχθηκε σήμερα τον Γραμματέα της Αγίας Έδρας για τις Σχέσεις με Κράτη και Διεθνείς Οργανισμούς, Αρχιεπίσκοπο Paul Richard Gallagher.

Αναδεικνύοντας τις άριστες διακρατικές σχέσεις της Αλβανίας με το Κράτος του Βατικανού, αλλά και τις πνευματικές μεταξύ της Αλβανικής Καθολικής κοινότητας και της Αγίας Έδρας, ο Πρόεδρος Begaj χαιρέτισε την επίσκεψη Gallagher στην Αλβανία και τη θεώρησε επιβεβαίωση αυτών των σχέσεων.

Ο Πρόεδρος Begaj εστίασε συγκεκριμένα στον εξαιρετικό ρόλο και τη συμβολή που έχει διαδραματίσει και διαδραματίζει η Αγία Έδρα για την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Begaj επανέλαβε το αίτημα για αναγνώριση από το Κράτος του Βατικανού του Κράτους του Κοσσυφοπεδίου, αναγνώριση που θα χρησιμεύσει ως μεγάλη υποστήριξη για το νεότερο κράτος στην Ευρώπη.

Υπογράμμισε την ανάγκη για αυξημένη υποστήριξη από όλους τους σημαντικούς παράγοντες για το Κοσσυφοπέδιο και τους πολίτες του, καθώς και τον διάλογο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας που διευκολύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Προεδρίας της Αλβανίας, οι δύο συνομιλητές εστίασαν επίσης στον αντίκτυπο στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία και στη συνειδητοποίηση της σημασίας που έχει αυτή η περιοχή για τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής ηπείρου, αλλά όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου